Разследват сигнал за покушение срещу Саркози

3297
Разследват сигнал за покушение срещу Саркози

Френската полиция разследва възможно покушение срещу президента на страната Никола Саркози, съобщи прокуратурата на град Бордо, предаде БГНЕС.

"Прокуратурата нареди на полицията да разследва заплахата за покушение срещу държавния глава", заяви неин представител, цитиран от РИА "Новости".

По данни на изданието Sud-Ouest, мъж, който "прави впечатление на ненормален", над десет пъти е звънял в централния комисариат на полицията в града. Той е отправял оскърбления по адрес на Саркози и е заяви, че е "получил значителна сума за покушението срещу президента".

Очаква се в събота Сакрози да пристигне в Бордо и да говори пред свои привърженици. От началото на избирателната кампания той вече е провел подобни срещи в Марсилия, Лил, Монпелие и други градове.

Това е вторият сигнал за покушение срещу висш държавник тази седмица в Европа. В понеделник стана ясно за разкрит заговор за атентат срещу руския премиер Владимир Путин, който се бори за трети президентски мандат. Саркози също се надява да бъде преизбран за президент през пролетта на тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com