Рецесията се завърна на Острова

3699
Рецесията се завърна на Острова
"Икономическото ни положение е тежко", призна финансовият министър Джордж Озбърн

Британската икономика изпадна обратно в рецесия през първото тримесечие на 2012 г., когато се сви с 0,2%, съобщи националната статистическа служба (ОНС) в Лондон, предаде БГНЕС.

Данните опровергаха очакванията на пазара, че брутният вътрешен продукт на страната ще нарасне с 0,1% за периода от януари до март спрямо последното тримесечие на м.г.

Резултатите сочат, че икономиката на Острова се намира в техническа рецесия, която настъпва след две поредни тримесечия на свиване. През последните три месеца на 2011 г. британската икономика отчете спад на БВП от 0,3%, отбелязаха от ОНС. Службата, освен това изтъкна, че влошаването се дължи на слабото строителство и лошото представяне на производствения сектор.

Друга причина за рецесията е борбата с болезнените правителствени разходи и ефектите от дълговата криза в съседната еврозона. Общият дълг на страната варира около 1,022 трлн. паунда или 1,25 трлн. евро, допълниха властите.

"Икономическото ни положение е тежко", призна финансовият министър Джордж Озбърн в отговор на новината. "Отнема ни повече време да се възстановим, отколкото предполагахме. Дори и след скорошния спад на безработицата. Но днес държавата трябва да изплати огромните дългове, които е трупала в продължение на много години. Още по-трудно е, когато останалата част от Европа е в рецесия или е на път да изпадне", завърши министърът.

 

На Острова закриват по 50 пъба седмично

Всяка седмица във Великобритания около 50 пъба се закриват, или казано иначе - банкрутират, предаде БГНЕС. Данните са на консултантск...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com