Русия: Иран ще произведе ядрено оръжие, ако бъде атакуван

6387
Русия: Иран ще произведе ядрено оръжие, ако бъде атакуван

Русия предупреди днес, че Иран няма да има друга възможност, освен да произведе ядрено оръжие, ако бъде подложен на атака от страна на САЩ или Израел, заради спорната си ядрена програма, предава АФП.

„ЦРУ и американски длъжностни лица признават, че в момента нямат информация относно иранските управляващи, които взимат политическите решения за производство на ядрено оръжие”, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Обама: САЩ и Иран споделят обща хуманност

Американският президент Барак Обама заяви в празнично послание до иранския народ по повод иранската нова година, че въпреки напрежени...

Иранският духовен водач, аятолах Али Хаменей, днес предупреди, че страната му ще отговори на всеки удар от страна на САЩ или Израел, предаде АФП.

„Вече казахме, че не създаваме атомни оръжия и не възнамеряваме да правим такива и в бъдеще. Но ако враговете ни нападнат, независимо дали това е САЩ или Израел, ще атакуваме на същото ниво, на което сме ударени”, посочи Хаменей в изявление по телевизията по случай настъпването на иранската Нова година.

С изявлението иранският духовен водач натегна съществуващото напрежение, породено от противопоставянето между Иран и Запада във връзка с иранската ядрена програма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com