Ръководителят на спасителите на "Коста Конкордия": Приемете, че няма повече оцелели

3386
Ръководителят на спасителите на "Коста Конкордия": Приемете, че няма повече оцелели

Ръководителят на спасителните операции и комисар на италианското правителство за корабокрушението на "Коста Конкордия", Франко Габриели, заяви днес, че повече няма надежда за оцелели на кораба близо две седмици след преобръщането му, предаде Франс прес.

"Трябва спокойно да приемем идеята, че при тези условия повече няма надежда за оцелели", заяви Габриели на пресконференция на остров Джилио, като направи равносметка на операциите около кораба, който заседна на 13 януари. По най-нови данни са намерени телата на 16 души, 13 от които са били идентифицирани, а 16 други все още се водят изчезнали.

Замърсяване около "Коста Конкордия"

В района на заседналия на риф круизен кораб „Коста Конкордия” е забелязано мазно петно на морската повърхност, съобщиха све...

Габриели уточни, че освен издирването на борда на "Коста Конкордия", три кораба и техните екипажи ще търсят оцелели и по морското дъно около заседналия кораб.

Тосканската агенция за защита на околната среда увери днес, че няма проблем със замърсяването с химикали, съдържащи се в перилните препарати, след като вчера стана ясно, че нивото им във водите на Джилио е подобно на това в промишлени пристанища като Маргера близо до Венеция - между 2 и 3 милиграма на литър. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com