Социални придобивки и за гей двойките в US армията

7509
Социални придобивки и за гей двойките в US армията

Пентагонът реши да разшири някои от социалните придобивки на съпрузи от един и същи пол. Това съобщи министърът на отбраната Леон Панета в меморандум, предаде БГНЕС.

Мярката е последната, предприета от Панета, преди да сдаде поста си на заместника си Чък Хейгъл. Тя е в рамките на политиката за премахването на хомосексуалните табута в армията. Панета заяви, че "дискриминация, основана на сексуалната ориентация, вече няма място в армията".

В меморандума министърът изброява 22 мерки, които да бъдат приложени до края на август, за да позволят на хомосексуалните партньори да имат същите социални придобивки както и женените хетеросексуални двойки.

Такива са възможността да се разреши отсъствие заради спешен случай, двама хомосексуални партньори военни да бъдат разпределяни на едно и също място, обезщетение при инвалидизиране или смърт на единия от партньорите и др. Пентагонът счита, че това засяга около 5 600 души на активна военна служба, 17 000 - ако се включи жандармерията, резервистите и военните в оставка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com