Страните от Латинска Америка са най-щастливите в света

14237
Страните от Латинска Америка са най-щастливите в света

Въпреки че не са в челото на класациите за икономическо благосъстояние, страни като Гватемала заемат предните места по отношение на позитивните емоции, пише "Телеграф".

"В Гватемала такава е културата - приятелски настроени хора, които винаги са усмихнати. Въпреки всички проблеми, пред които се изправяме, ние сме заобиколени от естествена красота, която ни кара да забравим останалото", заявява Луз Кастийо, 30-годишен инструктор по сърф.

Проучване, проведено миналата година, имаше за цел да разбере до каква степен 1000 души от 148 различни държави са спокойни, усмихнати, имащи чувството, че ги уважават, че са научили нещо ново или че са направили нещо вълнуващо и интересно.

В Панама и Парагвай 85% от запитаните са отговорили положително и на петте въпроса, нареждайки тези държави в челото на класацията. Следват ги Ел Салвадор, Венецуела, Тринидад и Тобаго, Тайланд, Гватемала, Филипините, Еквадор и Коста Рика.

Най-малко позитивни емоции са изпитали живеещите в Сингапур - една от най-богатите и уредени страни, която винаги е в челните редици по икономически показатели. Други богати държави също се представят изненадващо слабо на "емоционалния" тест. Германия и Франция например са на 47-о място.

Сред 9-те най-малко позитивни страни има и някои, които не са изненадващи - например Ирак, Йемен, Афганистан и Хаити.

В дъното на класацията са още Грузия и Литва, а Армения е втората най-нещастна страна.

"Чувството на неудовлетвореност е част от народопсихологията. Арменците обичат да скърбят. Може би защото е имало толкова много трагедии в историята на страната. Американците се усмихват и избягват да споделят проблемите си. Арменците пък се срамуват от успеха", смята Агарон Адибекиан, социолог от Ереван.

САЩ са класирани на 33-о място.

Редактор: Десислава Ушатова

Край на 20-годишната "Бананова война"

Световната търговска организация обяви за пълното решаване на спора около търговията с банани, така наричаната “Бананова война&rd...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com