Куклено шоу представи избора на нов главен прокурор

10005

Изборът на нов главен прокурор предизвика нов протест дори още преди официално да е ясно кой кандидат печели, предаде БГНЕС.

Пред сградата на ВСС доброволците от Движение "България на гражданите" представиха постановката "Куклен Магистратър". В нея трима младежи с маски на премиера Бойко Борисов, вицепремиера Цветан Цветанов и Искра Фидосова, председател на правната комисия, държат кукли на конци с лицата на тримата кандидати за главен прокурор.

Както е известно кандидатите са Сотир Цацаров, председател на Окръжен съд - Пловдив, Галина Тонева - зам. главен прокурор при ВКП, и административният ръководител на Специализираната прокуратура Борислав Сарафов.

"Актьорите" раздаваха и билети на всеки желаещ да гледа техният магистратър. На билетите е написано, че именно магистрати на конци са в главните роли. Като автор и режисьор е представен Б.Б. (носител на приза "О! Скръб" за цялостно творчество в периода 2009-2012 година). Грим и осветление: Цв. Цв. - "носител на 6 апартамента".

Един от доброволците обяви, че представлението им е артистично изявяване на позиция. "Намесваме се, когато усещаме, че има нечестност, корупция и злоупотреби", посочи Жени, един от тримата доброволци. Младежите са притеснени от начина на избор - това, че ще се гласува по ред на постъпване на кандидатурите и че няма обществен съвет към ВСС.

"Изобщо мислим, че това е нагласена работа и изборът е предопределен. Който и да стане главен прокурор, нещата са ясни, че всичко преди това е предопределено", казва Жени. Те мислят, че магистратите са на конци и някой отгоре ги ръководи.

Редактор: Ивайло Петров

ВСС избира главен прокурор

ВСС днес ще изслуша кандидатите за главен прокурор на Република България и се очаква да избере нов ръководител на държавното обвинение,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com