В Ирландия започна референдумът за Фискалния пакт на ЕС

2699
В Ирландия започна референдумът за Фискалния пакт на ЕС

Ирландските граждани гласуват на референдум за Фискалния пакт на ЕС на фона на очакванията, че мнозинството ще одобри договора, предаде БГНЕС.

Избирателните секции за единствения очакван референдум за Фискалния пакт, който беше подписан от 25 от 27-те държави членки на ЕС без Великобритания и Чехия, отвориха врати в 7 ч местно време (6 ч по Гринуич) и ще бъдат затворени в 22 ч местно време.

Гласуването на подкрепения от Германия пакт, който предвижда наказания за подписалите го страни, които не държат под контрол дълга си, ще бъде внимателно наблюдаван, защото евентуален отрицателен вот може да даде импулс на нарастващото недоволство в Европа срещу мерките за строго ограничение на разходите.

Но четирите последни социологически проучвания през уикенда показаха, че около 60% от 3,1 милиона избиратели ще подкрепят договора, а букмейкърската къща Педи Пауър предложи залог от 1/25 за "да", което означава, че според нея този отговор е почти сигурен.

Ирландското правителство предупреди избирателите, че ще може да получи гарантирана финансова подкрепа единствено от Европейския механизъм за стабилност, новия постоянен спасителен фонд на ЕС, който ще заработи през юли, ако избирателите ратифицират договора.

Редактор: Ая Косарова

Ирландия отново потъна

Ирландската икономика изпадна отново в рецесия в края на 2011 г., въпреки че отчете първия си годишен прираст за последните четири год...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com