В Куба са арестувани 22 дисидентки от "Жените в бяло"

5510
В Куба са арестувани 22 дисидентки от "Жените в бяло"

Кубинските власти арестуваха най-малко 22 членки на дисидетското движение „Жените в бяло”, след като те планираха да отбележат годишнината от смъртта на своята бивша лидерка, предаде АФП.

Настоящата ръководителка на движението Берта Солер съобщи, че арестите на жените са започнали в събота и тези действия на властите имат за цел да предотвратят отбелязването на една година от смъртта на Лаура Полан.

САЩ оценили убийството на Кастро на 100 000 долара

Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) разсекрети и обнародва повече от 2,700 документа от архивите на главния прокурор н...

В същото време Солер обеща да продължи да оказва натиск върху комунистическия режим. „Ние ще протестираме, независимо от репресиите на кубинското правителство. Ние скърбим по загубата, но в същото време оставаме силни”, подчерта тя. Солер уточни, че са извършени най-малко 12 ареста в Хавана, шест във Вила Клара и четири в Мантанзас.

Движението „Жените в бяло” е създадено през 2003 г. от съпруги и роднини на политически затворници, които се борят за освобождаването им. Те се превърнаха в основна сила, бореща се за промяна в Куба, след като еднопартийното комунистическо управление на острова продължава вече над половин век.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com