"Вечер": Всички за един, България - за нито един

6752
"Вечер": Всички за един, България - за нито един

„На срещата на НАТО в Чикаго всички потвърдиха подкрепата си за Македония и останалите кандидати, само българите седяха и мълчаха.” Това пише на първата си страница близкия до правителството на премиера Никола Груевски скопски вестник “Вечер”.

Вестникът цитира изявление на българския президент Росен Плевнелиев, направено за вестник „Вечер” и телевизия „Сител”. „Вечер” пише,че „българският президент Росен Плевнелиев потвърди това което и без това знаехме – на срещата българите са седели и са мълчали”.

Евродепутат: Ако Македония е бивша югославска, Гърция е бивша отоманска

След като за Гърция не може да се използва името Бивша отоманска република тогава и за Македония не трябва да се използва термина Бив...

На въпрос дали България е подкрепила позицията на Турция, че ветото към Македония е безпринципно и незаконно и нанася щети на Алианса, българският държавен глава е заявил, че това не е било в дневния ред на срещата и участниците се занимавали с други неща.

„България силно подкрепя евроатлантическите интеграции на региона. Окуражаваме Македония да изпълни необходимите условия, за да стане членка на НАТО”, заявил Росен Плевнелиев.

„Вечер” отбелязва, че по време на срещата на върха на НАТО в Чикаго, Вашингтон е потвърдил, че подкрепя разширяването на Североатлантическия алианс.

Изданието коментира още, че на срещата на министрите всички, с изключение на представителите на Франция и Португалия, са ползвали името Македония и изразили становището, че отлагането на поканата за членство противоречи на интересите на НАТО.

Македония заслужава покана за членство в НАТО, заяви Груевски

Македонският премиер Никола Груевски заяви, че е не е заминал на срещата на върха на НАТО в Чикаго, тъй като страната му няма да получи...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com