Виталий Кличко ще се кандидатира за президент на Украйна

14538
Виталий Кличко ще се кандидатира за президент на Украйна

Световният шампион по бокс при професионалистите Виталий Кличко, който оглавява украинската партия „Удар”, ще се кандидатира за президент на Украйна на предстоящите избори през 2015 г. Това съобщи сайтът на Световния боксов съвет, цитиран от КРОСС.

За своите планове състезателят-политик е разказал по време на среща с президента на WBC Хосе Сюлейман. Кличко е заявил, че възнамерява да продължи да участва в политическия живот на страната и "да се кандидатира за президент през 2015 година".

Кличко е активна политическа фигура в Украйна. През октомври той бе избран за депутат в местния парламент. Спортистът неведнъж е заявявал, че не планира да се отказва от кариерата си в бокса, но това почти със сигурност ще се случи, ако кандидатурата му за президент стане факт.

Партията на Кличко „Удар” бе основана от самия него през 2010 г. На последните парламентарни избори в Украйна през октомври 2012 г. тя бе трета политическа сила с 14% от гласовете и съответно 40 от общо 450 депутатски места в парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com