За възстановяването на Сирия ще са нужни 60 млрд. долара

3802
За възстановяването на Сирия ще са нужни 60 млрд. долара

Сирия ще има нужда от помощ около 60 милиарда долара след свалянето на режима на Башар Асад, за да предотврати срив на икономиката си, заяви в Дубай Жорж Сабра, един от лидерите на новата опозиционна коалиция, предаде БГНЕС.

"През първите 6 месеца ще ни трябват 60 милиарда долара незабавна помощ за възстановяването", посочи Сабра пред журналисти при откриването на конференция за инвестициите в Сирия в бъдеще. Тези средства ще са необходими, "за да се решат най-належащите проблеми", на първо място "настаняването на хората след разрушаването на 2,5 милиона жилища от началото на кървавия бунт през март 2011 г.", обясни той.

Фарах Атаси, друга видна ръководителка на коалицията, посочи, че средства ще бъдат нужни за сирийските банки и за Централната банка, за да се осигури възстановяването на важни инфраструктури като водоснабдяването, електрическата мрежа и системата на здравеопазване, за да продължат да функционират.

Трябва да се предотврати сриването на сирийската държава, защото това би довело до многобройни проблеми в икономиката и в сферата на сигурността, заяви тя.

НАТО: Турската молба за ракети ще е неотложен въпрос

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен обяви, че евентуална молба на Турция за разполагане на противоракетни батареи "Пейтр...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com