"Златна зора" е трета политическа сила в Гърция

4413
"Златна зора" е трета политическа сила в Гърция

Крайнодясната партия "Златна зора" е трета политическа сила в Гърция, сочат данните от анкетата, проведена от агенцията ВПРЦ, а публикувана във вестник "Елада аврио", предаде КРОСС.

Според проучването на първо място е Коалицията на радикалната левица СИРИЗА с 30,5%, а втората е „Нова демокрация" с 27%, която спечели изборите през юни тази година. "Златна зора" е на трето място с 14 процента от гласовете, следвана от "Независими гърци" със седем процента и Гръцката комунистическа партия с 6,5 на сто.

Атинските протести взеха жертва

66-годишен мъж почина от сърдечен удар по време на събитията в Атина, където полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне хиля...

Социалистическата партия ПАСОК, която е част от коалиционното правителство, остава шеста с 5,5 процента от гласовете на анкетираните. Същите проценти са и за третия партньор в управляващата коалиция на премиера Андонис Самарас, Демократична левица.

Резултатите от анкетата показват, че най-голям рейтинг имат лидерите на СИРИЗА и Демократичната левица Алексис Ципрас и Фотис Кувелис, следвани премиера Самарас. 

81% от анкетираните смятат, че нещата в страната се движат в грешна посока, а 78 на сто не са съгласни с новите рестриктивни мерки.

Редактор: Десислава Ушатова

Гърция е пред гражданска война?

Гръцкият депутатът Илияс Панайотарос от крайнодясната партия "Златна зора" в интервю за Би Би Си заяви, че страната му се подготвя за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com