Андрей Гордеев: Проблемът на руския футбол е в корупцията, а не в детските школи

7151
Андрей Гордеев: Проблемът на руския футбол е в корупцията, а не в детските школи

Националният отбор футбол на Русия неудачно и бързо приключи участието си на Мондиала, след като не успя да мине първата фаза. Ръководителите на руския футбол и голяма част от специалистите свързват резултатите с проблемите в сферата на детско-юношеските футболни школи в страната. Главното препятствие на пътя на прогреса на футболистите не е в отсъствието на детско-юношеските структури във футбола, а в корупцията в професионалния футбол, заявява пред Р-Спорт ексглавният треньор на подмосковския Сатурн и дагестанския Анжи Андрей Гордеев.

„Чувам, че трябва да направим детски футбол и да развиваме детските школи, а националният отбор се представя слабо в големите турнири и се твърди, че причината са школите. Искам да отговоря, че не е в училищата е корупцията. Тъй като в училищата се работи дълго време. Идете на Спартак, Динамо, Зенит, ЦСКА , Химки ... В школите се работи по план, професионално и всеки влага своята душа и сърце в детско-юношеския футбол. И всяка година той става по-добър. Глобалният проблем на нашия футбол е друг”, категоричен е Андрей Гордеев.

Валуев: Футболът е чужд вид спорт за Русия

Бившият шампион във версия WBA по бокс в тежка категория, днес депутат в Госдумата - Николай Валуев, е един от милионите разочаровани о...

Според него корените на проблема са в договорките между футболните мениджъри и ръководителите на клубове. Той дава пример как цената на футболист, който преминава в руски клуб се завишава неколкократно. Това не позволява да се развиват пълноценно, тези футболисти, които са подготвени в руските футболни школи, смята  Гордеев

Днес сутринта Сборная кацна в Москва от Бразилия. На Мондиала Русия направи два равни с Южна Корея и Алжир и загуби от Белгия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com