Даниеле Де Роси: Имаме потенциал да играем финал на Световното

10964
Даниеле Де Роси: Имаме потенциал да играем финал на Световното
Снимка: Getty Images/Guliver

Според полузащитникът на Италия Даниеле де Роси ,отборът има сили да стигне до финала на Мондиал 2014. Халфът на Рома е един от най-опитните в състава на Чезаре Прандели. Срещу Ирландия онзи ден, той изигра мач №94 за националния тим, с което се изравни на седмото място във вечната ранглиста с Джачинто Факети.

"За нас контузията на Монтоливо бе един тъжен ден. Говорих с него и той наистина се чувства зле. Надяваме се да направим едно силно първенство и заради него. Но неговата травма ни обедини още повече като отбор", обяви Де Роси.

Изненади в окончателния състав на Русия за Световното

Селекционерът Фабио Капело обяви окончателната група на руския национален отбор по футбол за предстоящото световното първенство в Брази...

Халфът не се притеснява относно качествата на състава. В тима на адзурите има отлични състезатели.

"Верати е млад, но от две години играе в Шампионската лига и вече е готов играч. Дармиан също. Изглежда ми като Де Шилио в дебюта му. Акуилани има визия за играта, включва се добре в атака. Заслужава да е на световното. Съставът ни е добър".

"Аз съм оптимист за световното. Там всички ще искат да спечелят купата. Няма да е лесно заради атмосферните условия, но всички искаме да оставим своя отпечатък. Аз спечелих титлата на 22 години, но искам да го направя отново. Италия е сред отборите, които могат да я спечелят. Със сигурност имаме състав, който да играе на финала. Не казвам, че сме фаворити, но ако не отидеш с идеята да спечелиш, няма как да го направиш", довърши Де Роси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com