Дешан: Да спечелим Световното е равносилно на чудо

5068
Дешан: Да спечелим Световното е равносилно на чудо
Снимка: Getty Images/Guliver

Франция се нуждае от „чудо“, за да вдигне купата в Бразилия. Изненадващото е, че тези думи не са на специалисти или фенове, а на самия селекционер на „петлите“ Дидие Дешан.

Тимът попадна в Група E заедно с Швейцария, Хондурас и Еквадор.

Митко Добрев: Нигерия ще прескочи групата, там талантите извират

Нигерия няма да има никакъв проблем да прескочи група "F" на световното първенство, където са още отборите на Аржентина, Босна и Херцег...

„Отивам в Бразилия с голяма амбиция, но съм и реалист също така. Има отбори, които са много по-добри от нас на хартия. Не можем да скрием тази истина“, коментира треньорът на Франция.

„Единственият мач, който Франция спечели в груповата фаза на Мондиал през последните 12 години беше срещу Того през 2006 година. Не мога да говоря за спечелване на Световното първенство“, допълни селекционерът.

„Има отбори, които са преди нас, в това число и тим спечелил последния Мондиал и две Европейски първенства – Испания. Има шест или седем отбора. Да спечелим ние изглежда равносилно на чудо“, добави Дидие Дешан.

Дешан смята, че в наши дни е много по-трудно да изолираш състава си преди важна надпревара, заради наличието на телефони и интеренет.

Смартфони станаха официален спонсор на Сборная

Компанията Huawei, която е световен лидер в производството на смартфони стана спонсор на националния отбор по футбол на Русия. Това об...

„В наши дни не виждам футболисти, които да играят на карти. Но не мога да се боря с това, трябва да се адаптирам и променя. Така че ще трябва да намеря други начини за контакт“, добави Дешан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com