ФИФА с жестока санкция към Катар - отменя им домакинството на Световното през 2018г.

7194
ФИФА с жестока санкция към Катар - отменя им домакинството на Световното през 2018г.
Снимка: Getty Images/Guliver

Англия изнедващо може да получи Мондиал 2018, съобщи вестник "Мирър". Според изданието от ФИФА мислят да пренаредят домакинствата за следващите световни първенства, заради скандала с подкупите на Катар за 2022 г. Кризата сериозно разклати ФИФА, а Сеп Блатер е твърдо решен да се кандидатира за нов мандат. Президентът на световната централа обаче едва ли ще получи подкрепа ако нещата около домакинството на Катар не се успокоят.

Вчера вестник "Сънди Таймс" излезе с внушителните 7 страници относно случая с подкупите. Описани са финансови документи и машинации направени от един от богаташите в страната, който е и шеф на федерацията Мохамед Бин Хамам. Тези негови действия са помогнали на Катар да получи домакинството. Англия кандидатства за домакин на първенството през 2018 и 2022 г., но първото отиде у Русия, а второто - в Катар.

Франция се изложи срещу Парагвай в контрола

Франция и Парагвай завършиха наравно 1:1 в контролна среща, която се игра в Ница. По този начин възпитаниците на Дидие Дешан не успяха ...

Според "Мирър" най-разумният вариант за експертите ще е Англия да получи домакинство за 2018 г., защото от всички кандидати за първенството притежава инфраструктурата да се справи навреме. Русия пък ще изчака още 4 години, за да приеме най-големия футболен форум.

Според "Сънди Таймс" Бин Хамам е похарчил на 3 млн. паунда за подкупи, за да може Катар да получи домакинство на първенството. Преди месец Блатер призна, че е било грешка да се даде домакинство на Катар, където температурите през лятото стигат до 50 градуса по целзий.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com