Льов: Юрген успя и съм много радостен за него

8852
Льов: Юрген успя и съм много радостен за него
Снимка: Getty Images/Guliver

Селекционерът на Германия Йоаким Льов беше доволен от победата с 1:0 над САЩ, която гарантира 1-то място на Бундестима в група G на световното първенство.

Специалистът заяви, че през всички 90 минути възпитаниците му са показали високо ниво. "Това беше сложен мач, но доминирахме през цялото време. Бяхме отлично организирани и не дадохме шанс на американците да създадат чисто положение пред вратата ни. Имахме превес в средата на терена, което се оказа решаващо за крайния изход на двубоя", каза Льов.

След последния съдийски сигнал той размени няколко думи с добрия си приятел Юрген Клинсман. Льов беше помощник на легендата на световното първенство през 2006 г., когато Германия стигна до бронзовите медали. Именно след напускането на Клинсман, Льов пое Бундестима. "Попитах го какъв е резултатът от мача Португалия – Гана (2:1), защото ние не го следяхме. Той ми казаха и го поздравих за класирането. Щастлив съм от това. За тях не беше лесно, защото бяха аутсайдери за сметка на португалците. Но Юрген успя и съм много радостен за него. Разполага с добри играчи, които прогресират технически", завърши Льов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com