Мачът Италия - Уругвай е под въпрос заради потоп в Натал

11089
Мачът Италия - Уругвай е под въпрос заради потоп в Натал

Порои в Натал може да направят невъзможно провеждането на мача Италия - Уругвай на стадион "Дас Дунас" в града. За това са притеснени организаторите на световното първенство в Бразилия. Двубоят може да бъде преместен на друго място или да бъде отложен. По програма сблъсъкът трябва да се състои на 24 юни.

От няколко дни незапомнени порои давят града. Синоптиците прогнозират потопът да продължи още поне седмица. Кметът на града вече обяви извънредно положение, тъй като по-голямата част от територията му се намира вече под вода. На този етап изобщо няма яснота как лошото време в Натал ще повлияе на провеждането на мачовете от Мондиал 2014.

"Дас Дунас" в Натал - футбол върху пясъчна дюна

Откакто е открит още през 1972 година стадион "Жоао Клаудио де Васконселос Мачадо", по-известен като "Мачадао", е домакин на големите ф...

В същото време от английската телевизия Би Би Си обявиха, че 14,2 милиона британци са видели резила на селекцията на Рой Ходжсън срещу Италия. В първия мач за двата тима от световното първенство "скуадра адзура" победи Англия с 2:1. Внушителната цифра е рекордна за телевизионна аудитория, която предаване е събирало тази година в Обединеното кралство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com