Неймар: Сам не съм измислил нито един трик, просто наблюдавам и копирам

8355
Неймар: Сам не съм измислил нито един трик, просто наблюдавам и копирам

Бразилия ще гони рекордна шеста световна титла на домашния си мондиал, а най-голямата предпоставка за успех на селесао е присъствието там на Неймар да Силва Сантос Жуниор, или просто Неймар. 22-годишният нападател се води най-голямата надежда на местния футбол още от времето, когато е на 11. Постепенно узрява за голям футбол в родния клуб на Пеле Сантос, преди миналото лято да премине със скандален трансфер в Барселона. Пред списание "Red Bulletin" Неймар говори за Барса, мондиала и възможността за селесао да грабне титлата у дома.

Неймар, усещате ли вече напрежението от задаващото се Световно? 192 млн. бразилци чакат от вас световната титла...

Неймар: Чувал бях ужасни неща за Меси, той се оказа друг

Нападателят на Барселона Неймар разкри, че е бил изненадан от характера на своя съотборник Лео Меси. Бразилският национал е бил предубе...

- Да участвам на Световно си мечтая още от дете. Сега тези мечта е на една ръка разстояние. Аз съм десетката на Бразилия, ще участвам на мондиал, а на всичкото отгоре той ще се проведе в родината ми. При това положение напрежение няма. Изпитвам само радост и гордост.

Критиците ви обаче твърдят, че се страхувате. Така ли е?

- Непрекъснато чувам, че съм под напрежение, защото съм най-голямото име в селесао в момента. Това се чува от всички страни. Аз обаче не съм напрегнат, аз съм щастлив. Нищо повече. Винаги съм правил нещата по моя си начин.

Още от 13-годишен пресата ме дебне и съм в публичното пространство. Но не съм от тези, на които ще им се пръснат главите заради това. Просто не усещам напрежение. Може би ми липсва органът, с който да го усещам.

Имате ли някакви спомени от предишната световна титла на Бразилия преди 12 г.?

Неймар уплаши Бразилия

Звездата на Бразилия Неймар уплаши треньорския щаб на отбора само два дни преди началото на Световното първенство. Футболистът на Барсе...

- Спомням си, че станах преди изгрева на слънцето, за да изгледам финала, който тогава беше в Япония. Бях се издокарал с прическата на Феномена Роналдо. С мен гледаха родителите ми и сестра ми. След това си направихме барбекю при баба ми и както се очаква от истинските фенове, през цялото време викахме: „Ние сме шампиони!”

Кой е вашият идол във футбола?

- Когато отидох в Сантос, голямата звезда там беше Робиньо, учех се от него. Иначе съм гледал от Феномена Роналдо, Роналдиньо, Меси и Кристиано Роналдо. Гледал съм на видео и всякакви други талантливи футболисти, включително Зидан. След това на тренировка пробвах всеки техен трик, докато не го науча перфектно. Чак тогава можех да го ползвам и на мачове.

Въпрос на талант ли е сигурността, с която контролирате топката?

- Не е чак толкова до талант. По-скоро е въпрос на тренировки, тренировки и още тренировки, към които трябва да се подхожда съвсем сериозно. Аз наблюдавам, копирам и упражнявам. Още не съм измислил сам нито един трик.

Сколари: Неймар ще играе срещу Хърватия на 100%

Селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари успокои феновете на селесао, заявявайки, че травмата на звездата на тима - Неймар, не е с...

Давате вид на човек, който е доволен, че е футболист. Така ли е?

- Бих казал, че става дума за подредено удоволствие. Удоволствие, което трябва да се приема сериозно. Иначе е факт, че винаги, когато играя, съм щастлив. Ако си щастлив, нещата се получават от само себе си. А ако си нещастен, нищо не се получава.

Как ще обобщите първия си сезон за Барса?

- Не беше перфектен, но не беше и лош. За пръв път живея извън родината си, семейството и приятелите ми липсват. В началото ми беше много трудно, но като цяло в Европа научих много както на професионално, така и на лично ниво. Уча се от съотборниците си, следя за какво говорят, как се отнасят към другите хора. Взимам разни дребни неща от много играчи и ги напасвам към моя стил. Едни хора са добри на игрището, други извън него, някои са много добре на тренировки. От всеки можеш да се научиш.

В какви отношения сте с Меси?

Опасност за Бразилия - Неймар се контузи

Нападателят на Бразилия Неймар е получил травма на днешната тренировка на тима, съобщават бразилските медии. За момента няма информация...

- Той ме изненада във всяко отношение. Преди да ида в Барса, слушах какво се говори за него, хората винаги казваха, че е резервиран и не говори с никого. Всъщност е съвсем различен. Извън факта, че е гениален на игрището, с мен винаги се е отнасял прекрасно. Но не само с мен е такъв. За него мога да говоря само добро.

Друга тема - кой отговаря за музиката в съблекалнята на Бразилия?

- Веднъж този, веднъж онзи. Уредбата я има, всеки може да си избере парче. Най-често слушаме фънк, пагоде и сентанежо (б.р., бразилски ритми). На път към стадиона винаги слушам госпъл със слушалките. А преди мач си пускаме много силно пагоде на уредбата. В това време се шегуваме помежду си, егоизмът остава извън съблекалнята. Постъпваме така, защото имаме само една цел, която е обща.

Добре ли е, че селекционерът Сколари вече е ставал световен шампион?

- Фелипао казва, че световното първенство е най-тежкият турнир от всички. И защото продължава толкова кратък период от време, нямаме право на грешка. Казва, че трябва да се раздаваме максимално от първата минута. И често ни говори колко прекрасно е усещането да си световен шампион.

Синът на Неймар носи късмет на Селесао

Малчуганът Люк, който е син на звездата Неймар носи късмет на националния отбор по футбол на Бразилия. Това установиха фенове след побе...

В такъв случай ще стане ли пак Бразилия световен шампион?

- Това е нещото, което желая повече от всичко друго!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю