От ФИФА отрекоха слуховете за наказание на Робен

8976
От ФИФА отрекоха слуховете за наказание на Робен

Ръководството на ФИФА няма никакво намерение да се занимава със "Случая Робен", а още по-малко да го наказва за симулация, каквито слухове се появиха по-рано през деня след признанието му за нарочно падане в мача с Мексико. Както е известно, Холандия спечели 1/8-финала срещу южноамериканците с 2:1 с дузпа в последните минути за нарушение точно срещу Робен. След срещата пък атакуващият полузащитник на "лалетата" си призна, че през първото полувреме е паднал симулативно с цел да си спечели 11-метров наказателен удар.

Представителят на ФИФА Делия Фишер официално обяви от името на международната футболна централа, че срещу Ариен Робен няма да бъдат взимани никакви мерки. "Доколкото ми е известно, никакви наказания няма да бъдат обсъждани за Ариен Робен, категорична е Делия Фишер. - ФИФА винаги апелира към футболистите да показват поведение и да дейтсват в духа на феърплея. А на реферите работата е да отсъждат ситуациите в мачовете. Тях специално ги обучават да разпознават симулациите на терена. Те са длъжни да прекратяват подобни опити с показване на картони".

Робен: Бях честен, но понякога наказват за това

Нападателят на Холандия Ариен Робен опита да се защити за честността, която прояви след мача с Мексико на световното в Бразилия. Както ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com