Правителството на Гана прати самолет с $3 млн. за играчите

6984
Правителството на Гана прати самолет с $3 млн. за играчите

Гана изпрати самолет с 3 милиона долара на борда до Бразилия. Сумата бе предназначена за футболистите от националния отбор, които се разбунтуваха за пари в навечерието на решителния мач срещу Португалия. При успех африканският тим има шансове да се класира за осминафиналите.

"Играчите настояха да получат премиите си веднага и в брой, обясни заместник-министърът на спорта Джоузеф Ямин. - Правителството успя да събере сумата и я транспортира с чартърен полет до Бразилия".

Бунт зрее в Гана преди мача с Португалия

Бунт за пари зрее в най-силно представящият се африкански отбор на Световното - Гана. Играчите недоволстват, че не са получили по 75 00...

Със случая се ангажира лично президентът на страната Драмани Махама. Отборът си разпредели бонусите вчера, а властите ще си възстановят парите от премията на ФИФА.

Дотук "черните звезди" заработиха 8 млн. долара от наградния фонд за участието си в груповата фаза. Те загубиха с 1:2 от САЩ и завършиха 2:2 с Германия.

Държавният глава Махама трябваше да уреди и друг въпрос, свързан с мондиала - Гана закупи допълнителни количества ток от съседен Кот д"Ивоар, за да могат футболните фенове в страната да гледат спокойно мачовете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com