В Алжир: М'Боли излиза титуляр срещу Белгия

7686
В Алжир: М'Боли излиза титуляр срещу Белгия

Раис М’Боли ще бъде титуляр срещу Белгия днес на Световното в мача от група Н, прогнозираха алжирски журналисти. Според тях също така вратарят на ЦСКА няма да се върне в България след Мондиала.

В договора на М’Боли има освобождаваща клауза, при която “червените” нямат думата. Който плати 300 000 евро, го взема. Разбира се, ако това е и желанието на футболиста. Вратарят признал преди първенството, че е имало сериозен интерес от Франция и Турция. Но искал да изиграе мачовете на мондиала и чак след това да решава, пише "Труд".

Халилходжич: Ако ще загиваме, да е с чест!

Селекционерът на Алжир Вахид Халилходжич иска достойно представяне от своите възпитаници на световното първенство в Бразилия. Наред с т...

“40 милиона сърца ще треперят заедно с нас”, каза Вахид Халилходжич, босненският треньор на Алжир. Отборът на Белгия е сочен за скрит фаворит, според някои дори и за титлата. И е в ролята на умряла “пустинна лисица”.

В последната контрола преди световното М'Боли започна като титуляр въпреки слуховете, че се е скарал с щаба.

За втори път стражът ще се изяви на световни финали. През 2010 г. Раис пази във втория мач срещу Англия и заключи вратата за 0:0.

М’Боли игра и в първия бараж срещу Буркина Фасо (2:3) през есента, но това бе и последният му официален мач за родината преди мондиала.

М'Боли: Шансът ни срещу Белгия е 50 на 50

Вратарят на националния отбор на Алжир Райс М'Боли сподели очакванията си от предстоящия мач с Белгия на световните финали в Бразилия. ...

Алжир чака 32 години за нов звезден миг. През 1982-ра е най-славната победа на северноафриканската страна - 1:0 над Германия. Но триумфът е потопен в сълзи след един от най-съмнителните мачове в историята на мондиалите, в който немците и Австрия (0:1) май се разбраха и изхвърлиха Алжир.

“Силата на нашия отбор е в единството - каза Халилходжич. - Ако искаме да продължим, трябва да играем със сърцата си. Имаме голям респект към Белгия, но не и страх.”

Треньорът на “червените дяволи” Марк Вилмотс призна - разузнаването му е ударило на камък. “Нямам идея как ще играят - довери селекционерът. - Веднъж е система 4-4-3, на следващия мач я сменят с 4-4-2. Има сигурно 3000 варианта на алжирския футбол. Най-важното е обаче ние да сме готови за всеки от тях.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com