В Хърватска горди: Рапсодия в сърцето на Амазония

8917
В Хърватска горди: Рапсодия в сърцето на Амазония

Разгромният успех на Хърватска над Камерун донякъде компенсира балканците за отнетото им в първия мач на Световното срещу Бразилия (1:3). След 4:0 изданията в Хърватска излязоха с "медени" заглавия, най-впечатляващото сред които бе това на republikainfo.com - "Рапсодия в сърцето на Амазония"

"Хърватия разгроми Камерун за най-изразителната си победа на световни първенства" и "Рапсодия в сърцето на Амазония" бяха най-забележителните заглавия на сутрешните издания на вестниците в страната. Вестник "Нови Лист", базиран в Риека, пък заложи на любопитното "Хърватия мина теста в джунглата". От изданието уточняват, че националите са победили не само Камерун, а също така екстремната жега, високия процент влажност на въздуха и твърдия като скала терен.

Хърватия смаза Камерун с 4:0

Хърватия смаза Камерун с 4:0 и запази шансове да прескочи група "А" от световното първенство в Бразилия. След скандалната загуба от дом...

"Перишич и Манджукич поставиха основите за финалното шоу срещу Мексико", написа "Ютарни лист".

Всички вестници отбелязаха факта, че Хърватия не е печелила мач на световни първенства от 2002 година насам, когато националният отбор се наложи с 2:1 над Италия. Този успех беше последван от две равенства и три загуби. "Победата премахна огромен товар от играчите. Може би имаше нотка на несигурност в тях до този момент", добавя "Вечерни лист".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com