В Италия: Дракула Суарес удари отново! Свърши ли световното и за Канибала?

31013
В Италия: Дракула Суарес удари отново! Свърши ли световното и за Канибала?

"Той го направи отново! Още веднъж ухапа. И ако досега този жест беше приемлив и обичаен на боксовия ринг - спомнете си животното Майк Тайсън! - на футболния терен хапането беше непознат прийом. А още по-малко на световно първенство!". Така "Гадзета дело спорт" започва репортажа си за канибалската проява на звездата на Уругвай Луис Суарес. Хапещият герой остави отпечатъци от кучешките си зъби по рамото на италианеца Джорджо Киелини. Случката "оцвети" мача на Уругвай срещу Скуадра адзура, завършил 1:0. След тази загуба селекцията от Апенините си стегна багажа и безславно се прибира в родината си. Преди това обаче всички от италианския щаб пропищяха зверски от съдията, който не видя захапването на "Дракула" и не му показа червен картон.

Шефът на италианския футбол също подаде оставка

Президентът на Италианската футболна федерация Джанкарло Абате подаде оставка, след като "адзурите" загубиха от Уругвай в последния мач...

"Луис Суарес не остана по-назад от Тайсън. Днес беше ден на проява на най-обикновена лудост от страна на уругваеца. Рецидив на лудостта му. Тази лудост е циклична и както изглежда - неуправляема, пише в "Гадзета дело спорт". - Тече 34-ата минута на второто полувреме. През целия мач битката между Киелини и уругвайските нападатели е титанична и мъчна. За една висока топка скачат Киело и Суарес. Уругваецът забравя за топката. Концентрира се и се насочва към рамото на италианеца. Ухапва го! Защитникът се бори, отблъсква го рязко. Суарес пада на земята и се хваща за зъбите с ирония. След това ювентинецът показва на цял свят онова, което на всеки нормален човек изглежда невъзможно. Дракула Суарес се завърна! По кожата на рамото под синята фланелка ясно личат белезите от кучешките зъби на уругваеца. Съдията и помощниците му обаче не виждат. Телевизионните камери са будни и записват всичко. При това положение изглежда, че Мондиалът приключва и за Луис Суарес. А със себе си отнася и надеждите на Уругвай. Защото във футбола вече има Закон за ухапванията, който беше създаден точно заради Луис Суарес и неговия лош навик".

ВИЖ ТУК КАНИБАЛСКИТЕ ПРОЯВИ НА ЛУИС СУАРЕС ДОСЕГА В ТЕКСТ, СНИМКИ И ВИДЕО!

Според информация на "Гадзета дело спорт" от ФИФА вече са започнали разследване на ситуацията. В Италия очакват уругваецът да получи жестоко наказание, тъй като това ухапване му е за трети път. Според специалисти от Апенините дисквалификацията може да е за много дълго време, месеци наред, което ще се отрази тежко и на клубния му отбор Ливърпул. "Ръководството на ФИФА ще изслуша внимателно съдиите в мача и ще събере необходимите доказателства и материали по случая, заяви пред "Гадзета дело спорт" Сеголен Валантен, шеф на отдела за Масови комуникации във ФИФА. - След това ще вземе решение и ще оцени доколко са достоверни твърденията за ухапване по рамото на Киелини от Луис Суарес".

Треньорът на Италия хвърли оставка след 0:1 от Уругвай

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели и президентът на италианската футболна федерация Джанкарло Абате обявиха, че подават оставки сл...

Според "Гадзета дело спорт" записите на телевизионните камери и белезите по рамото на защитника на Ювентус са сигурно доказателство за предстоящото жестоко наказание за рецидивизъм на уругваеца. Досега Луис Суарес на два пъти изтърпява дълги дисквалификации заради ухапвания. За използване на зъбите си на терена уругваецът пропусна 17 мача заради наказания. Първата канибалска изява на "Дракула" беше през ноември 2010 година, докато играеше за Аякс. Тогава ухапа по врата и рамото полузащитника на ПСВ Айндховен Отман Бакал. Наказаха го за 7 мача. За тази случка получи прозвището "Канибалът". През април 2013-а на мача Ливърпул - Челси Луис остави следи от зъбите си върху ръката на Иванович. На сметката си Суарес има и 8 мача наказание за расистки обиди по адрес на Патрис Евра от Манчестър Юнайтед през декември 2011-а. През изминалия сезон уругваецът беше спокоен и наниза 31 гола във Висшата лига.

"Луис можеше да е изключителен футболист, ако не беше лудостта му, пише още "Гадзета дело спорт". - А тези прояви на лудост ще се отразят много сериозно на кариерата му в бъдеще. Вече всички във футбола са наясно с неговите проблеми и затова през изминалия сезон Суарес е работил с психолог, за да лекува гнева си. Специални упражнения за дишане и медитация са били използвани, за да може да се владее. Очевидно терапията е проработила и футболната година беше спокойна за него. Да припомним, че лудостта му се проявява още от 15-годишната му възраст, когато нокаутира с глава съдията на мач и получава червен картон. Този момент изглежда много далечен и отдавнашен, а днес за Суарес световното първенство изглежда приключи. Ухапването на Киелини може да съсипе кариерата му оттук-нататък. Реал и Барса са напълно готови да вършат лудости на трансферния пазар това лято. Но не говорете за лудостта на Суарес!".

ФИФА определи Буфон за играч на мача Италия - Уругвай

Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон бе избран от ФИФА за играч на мача на "адзурите" с Уругвай (0:1). Въпреки че допусна едно попадение...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com