Ван Буйтен: Белгия няма какво да губи на този Мондиал

7761
Ван Буйтен: Белгия няма какво да губи на този Мондиал
Снимка: Getty Images / Guliver

Централният защитник в белгийския национален отбор Даниел ван Буйтен опита да успокои младите си колеги с изявлението, че тимът няма какво да губи на този Мондиал. Първият мач на европейците в Бразилия е във вторник, 17-и юни, срещу Алжир в Бело Оризонте. Белгия е в група "Н" още с Русия и Южна Корея.

"Чувствам се като по-голям брат на момчетата и се опитвам колкото е възможно по-често да разговарям с младите играчи, разкри Ван Буйтен. - Напълно е възможно този турнир да бъде много дълъг за нас и няма да е добре някой от футболистите да се чувства некомфортно в състава. Спомням си преди 12 години по време на световното в Япония и Южна Корея, когато бях голямата звезда в състава на Белгия. Но тогава много често ми се случваше да си оставам в стаята сам. Тогава, по време на полета за Мондиала, за първи път в живота си седях в "Боинг". Не можех да спя. Бях супер нервен. Чувствах се ужасно и не играх добре. Това ме притесняваше много, защото си мислех постоянно как родителите и съпругата ми ще страдат адски много от онова, което ще пишат медиите в Белгия за мен. Този стрес така и не можах да го изкарам от себе си. Сега в отбора имаме много млади футболисти, които се страхуват да си създават проблеми със селекционера. Просто се притесняват, че може да не ги пусне да играят. Те във всеки момент може да дойдат при мен и да говорим. Всеки от тях отлично знае, че онова, което ще коментираме, ще си остане завинаги между нас".

Халилходжич: Съдиите ме притесняват повече от Белгия

Участниците на Световното първенство, които са неприятно изненадани от съдийството се увеличиха с още един. Селекционерът на Алжир Вахи...

Даниел ван Буйтен е ветеранът в селекцията на Белгия. Защитникът е на 36 години, а през 2013-а спечели с Байерн трофея в Шампионската лига. Така той стана първият белгиец в историята, вдигал най-желаната купа от всеки футболист.

"У нас имат огромни очаквания за представянето на отбора в Бразилия, добави Ван Буйтен. - Самите ние, играчите, също сме с огромно желание да посегнем към купата. 12 години не бяхме играли на световно първенство. Естествено, няма как да кажем, че искаме на всяка цена да спечелим трофея и това е основната ни цел. Ние не сме като германците. Но пък нямаме какво да губим, нали?".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com