"Български" "патриотизъм" от Русия

10998
"Български" "патриотизъм" от Русия
Снимка: БГНЕС

Патриарх Кирил може да говори както си иска. А освен това говореше верни неща. Да обидиш главата на църквата, значи да обидиш Бог. Защитавам Русия, но днешна Русия. Това са думи на "българския" "патриот" Волен Сидеров, който освен, че се кичи с подобни фриволно подбрани определения, е и настоящ участник във властта, бидейки коалиционен партньор на ГЕРБ.

След бурния си период на най-известния "златен пръст" в историята, крепящ скандалния кабинет "Орешарски", уличните му пререкания с протестиращи изпод масата, засилките да прави граждански арести на който му скимне и своеволните нахлувания в разни учебни учреждения, дойде логичният ден на възмездието. Волен Сидеров беше набит. Публично, в ефир. И това имаше изключително пречистващ ефект - и върху него, и върху целия народ, на който му беше дошло до гуша от неговите глупости.

Сидеров: Да обидиш главата на църквата, значи да обидиш Бог

"Да обидиш главата на църквата, значи да обидиш Бог. Преглъщал съм много обиди по мой адрес, махал съм с ръка в името на някакъв път и ...

В продължение на един значителен период от време Сидеров се кротна. Ожени се, снимаше за партийни календари Волен-младши и не се обаждаше за нищо друго, освен за поредното интервю от света на семейното щастие.

Уви обаче, всичко беше прекалено хубаво, за да е истина. Дойдоха изборите, всички "патриоти" плеснаха и се прегърнаха и групово си направиха сефтето във властта. И като отвързани, на всеки му избиха чивиите според възможностите. На Каракачанов - на към връщане на казармата, на Симеонов - на към дискотеки и лифтове, а на Сидеров - към Русия. Защото се знае от векове, че там, дето е текло, пак ще тече.

Посещението на руския патриарх Кирил стана поредния повод да лъсне лицето на въпросния "патриотизъм". Да приравняваш един обикновен лидер на поместна църква с Бог е повече от глупост. Да защитаваш чужда държава за сметка на своята е повече от чуждопоклонничество. И да считаш, че някой е прав да определя границите и правилата на собствената ти благодарност и признателност е повече от раболепие.

Предаването на националните интереси отдавна е запазена марка на родния политически "патриотизъм". Някои хора обаче имат крайна нужда да си признаят, ако са сбъркали родината, и просто да отидат там, накъдето ги влече сърцето и джоба. Само че дали ако идат, ще има толкова сърце в джоба?

Сидеров към Симеонов заради руския патриарх: Да се извини

Парламентарната група на "Обединени патриоти" (ОП) се разграничава от грубите и недопустими нападки на вицепремиера Валери Симеонов, на...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com