Григор намери себе си, ще го намери и успехът

6233
Григор намери себе си, ще го намери и успехът
Снимка: Getty Images/Guliver

3:6, 7:5, 6:7 (5), 7:6 (4), 4:6 - това е краят на тазгодишната австралийска приказка на най-добрия ни тенисист Григор Димитров. В епичен мач - 4 часа и 56 минути, достоен за пантеона на Мелбърн, нашето момче отстъпи на косъм на най-добрия в тези тенис трилъри, наречени мачове от Големия шлем и завършващи в пет пълни сета - Рафаел Надал Парера.

Коментар на редактора

Как МВР пази Радев - с предупреждението "не е желателно"

Не е желателно използването на дронове в района на провеждането на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Румен ...

Григор Димитров вече е мъж! Само който се интересува, който играе тенис на корт може да разбере каква огромна трансформация претърпя този човек. Допреди половин година цялото целокупно българско фенство го псуваше - защото нямал характер, пилеел си таланта, бил тенис Божинов. И поводи за такова държание имаше един куп. Но тенисът е уникален, единствен по рода си спорт. В него крачката от осанна до разпни го е наистина микроскопична - само професионалистите са напълно ясно с това. Защото в този спорт успехът е съвкупност от толкова много фактори, които да работят по правилния начин в правилния момент, че само някой суперкомпютър би могъл да го представи и схване! Не е нужно феновете да го разбират, просто трябва да го знаят!

Днес Григор не можа да прескочи прокълнатия за българския спорт като цяло полуфинал. Остана наистина на точка - 4:3, 15:40! Но трябва да свалим шапки и на Надал, който изигра тези критични точки като по учебник и не даде никакъв шанс на Григор. Димитров не сбърка в нищо и никой няма право да изрече и една критична дума към него този път. Със сигурност има куп фенове на дивана, които от седнало положение завършват всяка топка. На тях просто не трябва да им се обръща внимание - защото днес Григор се бори. Григор изоставаше непрекъснато в резултата и непрекъснато намираше начин да изравни, да предизвика големия шампион и до последно изходът на мача беше неясен. Ясно е обаче едно - този път ще изведе Димитров до върха. И ще се случи - рано или късно. Затова - нека имаме малко търпение. Българите не сме от търпеливите, но сега трябва - заради Григор!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com