Който плаши хората с решетки, може сам да се озове зад тях

17720
Който плаши хората с решетки, може сам да се озове зад тях
Снимка: Facebook/здравно министерство

Обикновено се опитвам да запазя добрия тон в коментарите си, но този път ще направя изключение. Защото пиша коментар за един човек, който считам предател - не към други, а към собствените си думи, който кацна на министерско кресло.

Българското здравно ведомство отдавна е символ на здравеПОГАЗване, а не на здравеопазване. Това се отнася в пълна степен и за търговските дружества, незнайно защо наричани болници. Като се започне от източените здравни пътеки, откровеното изнудване на пациенти за пари и се стигне до цялостната система от чиновници, уж положили някога Хипократова клетва.

Стигна се дотам, че с днешна дата от това министерство излязоха с гротескна картинка, на която момиче стои зад решетки с надпис "неваксиниран". На друга фотография под нея е показана снимка на забавляващи се хора в заведение. На фона на реално наистина немалко починали хора, тази картинка е абсолютна гавра. С паметта на починалите и с живите, които съществуваме в система на ограничения, разделение и тотална душевна алиенация.

Ще се запитате защо нападам персонално Кацаров и подопечните му? Причината е, че те дадоха заявка да бъдат алтернатива. Да сменят модела, морала, начина на функциониране на системата. Това се отнася в пълна степен и за отношението му към коронакризата. В началото Кацаров беше отявлен скептик на ограничителните мерки и беше сред хората, които поставиха под въпрос дали изобщо има епидемия в страната.

Той лично опроверга думите на Борисов, че болничните заведения не разполагат с достатъчно голяма леглова база, за да приемат наплив на болни от коронавирус и го направи с конкретни цифри!

Кацаров беше човекът, който лично направи интервю с председателя на Българската асоциация по патология Стоян Алексов, който изнесе пред българската аудитория заключението на патолози от Швейцария, Франция, Германия, Италия, Испания, че коронавирусът не е смъртоносен и хората умират "с", а не от него. Това отговаря и на данните от последния доклад на Италианския висш здравен институт (ISS), според които само 2,9% от 130 468 смъртни случаи, официално приписвани на COVID-19 от февруари 2020 г., всъщност се дължат директно на коронавируса. В останалите случаи той най-вероятно е катализатор, защото става дума за хора с хронични заболявания.

Кацаров се превърна в гласа на онези, които поискаха свобода от ограничителните мерки. Той беше много внимателен и в изказванията си по отношение на ваксините срещу коронавирус. Обясняваше, че не е необходимо ваксиниране на цялото население. Също така, че у нас няма яснота колко хора са преболедували COVID-19 и съответно не е необходимо да са ваксинират, тъй като голяма част от населението не е тествано.

След като стана министър обаче изведнъж обърна плочата. Одобри зелени сертификати, които са откровена дискриминация. Започна да обяснява, че антителата нищо не доказвали. Честно казано не вярвам, че Кацаров е получил някаква невероятна информация, с която е претърпял когнитивен дисонанс в представите си, веднага щом е станал министър, макар че всичко се случва. В обществото често се говори, че е "бил натиснат отгоре". Каквото и да означава това обаче, отстрани изглежда сякаш Стойчо Кацаров налага мерки, в които самият той не вярва според публичния му бекграунд - какво е вършил преди.

Можете да разгледате сайта "Право и здраве", който е негово интернет отроче. Ако преди там имаше крайно критични статии (къде с основание, къде днес), сега той е превърнат в рекламна брошурка за ваксинация и поле за изява на математици, подвизаващи се в амплоато на лекари. Нали знаете, неуважаеми господин министър, че който плаши хората с решетки, може един ден сам да се озове зад тях?

Автор: Тодор Беленски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Партийни хобити: Политиката като хоби вместо гражданско общество

Путинският чорап е здраво нахлупен на главата на Радев

Ергенът се оказа пухльо

Лозунгът на негласуващите: Нещо, което трябва да пише на всеки билборд

Кандидатирам се за Невродепутат - най-дългата листа

Stop that train: Да прогоним колхозния дух от парламента

Познахме: Скопие направи крачка назад, тоест - към Тито

4 вида патологичен евродепутат: Класическите архетипи

Феновете на Путин в Грузия да слушат Каспаров, защото Зимата идва и при тях

Агитирай лесно: Как се печелят избори с международното положение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com