Коледата на Бойко Борисов и на опонентите му

11510
Коледата на Бойко Борисов и на опонентите му
Снимка: МС

Да ви кажа, като цяло съм доволен от тези коледни празници. Най-доволен съм, че все още не са минали новогодишните празници. От друга страна, като цяло Коледа не мина типично по български - някак по-празнично беше, особено във Фейсбук, дори заяжданиците там бяха по-малки от корема на Дядо Коледа.

Най-работен по празниците, разбира се, беше премиерът Бойко Борисов. И то с думи и с дела. Включване на живо след включване на живо - всичко прозрачно, публично, отчетно! Който е преборил колко пъти Борисов беше на инспекция, за другата Коледа може да получи надбавка! Само едно дяволче ме човърка - казваше като беше жив Александър Божков, че който работи в петък, значи нищо не е работил през цялата седмица. Като работиш на Коледа, какво ли си правил цяла година?

Най-голямата гордост - смъртността спадала заради "навременните либерални мерки". Да видим сега данните на Европейския център по контрол на заболяванията - вярно бе, така е! Вече сме на трето място, след като бяхме превзели върха. Борим се там с хърватите да не сме втори - че нали се сещате за онзи виц: "Толкова си тъп, че ако участваш, ще си втори на световното по тъпота. Е, защо ще съм втори? Защото си толкова тъп ...". Чудя се защо и аз се сещам за такива вицове, но и за друго се сещам - че тази пандемия още не е минала и ще теглим чертата след доста време. И дотогава не е добре да говориш колко са ти навременни мерките, след като се движиш между първо и трето място по смъртност в Европа, а Европа е континентът с най-много смъртни случаи! Още нещо - когато въведохме новите мерки, вече имаше тенденция за укротяване на заразата - който иска, може да проследи седмичната статистика седмица по седмица и да види какво беше на 29 ноември! Официалната статистика - защото, нали, тя е като мерките - най-добрата! Или не е?!

Всичко това обаче всъщност няма никакво значение. Защото политическият отговор към действията на Борисов си остава слабо разбираем. Да погледнем към Христо Иванов: "Енергийният суверенитет е на трупчета". Това като го чуеш, и се връщаш моментално към Коледата, дори да е минала! Обяснението за газовата връзка с Гърция и за Турски поток е точно, обаче посланието е твърде завъртяно! Щом Иванов иска да се бори за критична маса избиратели, която да го подкрепи на следващите избори, трябва да коригира подхода - прекалено сложният език не работи. Ако Иванов направи малко сметки колко ни струва липсата на разнообразие в енергийните източници и как сметките ни за ток може да са едиколко си по-ниски, няма да сбърка. Може ли, като на "Росенец"? Защото, колкото и да е некрасиво, хората почват да се интересуват когато разберат, че ги удрят в джоба, а не когато боравиш с морални категории "правилно" и "грешно". Затова и плоската заигравка с пуловерите на внуците на Бойко Борисов привлече доста внимание - защото се цели първичното в човешката душа, вързано с парите, дори за сметка на деца! Най-добре е обаче да се съсредоточим върху парите и да не закачаме децата, независимо чии са! В България злоупотреби с нашите пари колкото искаш - и колкото искаш случаи, за които да искаме сметка! 

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com