Кючекът - в кръчмата и дискотеката

17407
Кючекът - в кръчмата и дискотеката

Абитуриенти играят кючек под ритъма на чалга на масата в служебния кабинет на кмета на Кресна Илиян Кръстев. Това даже било традиция – да се отпразнува средното образование с един хубав кючек пред кмета. Темата скочи високо в приоритетите на телевизиите и на Facebook, естествено.

Коментар на редактора

И журналистите са мърди за правата си

Тази седмица започна с поредния протест. Този път на журналистите в БНР, които не се съгласиха доходите им да бъдат орязани с 30-40%. К...

В кючека няма нищо лошо. Много си е хубаво даже – кръшни девойки да вият снаги, момци да щракат с пръсти. Светът е така устроен – мъжете (болшинството все още) да харесват жени и обратното (също болшинството все още). И добре че е така, иначе нямаше да ни има.

За всичко обаче си има време и място. И определено мястото на кючека не е върху масата в служебния кабинет на кмета. Не за друго, а защото кметът е институция. Той не е само човек, един от всички – той носи отговорности. По-големи, отколкото обикновените хора.

Утре някой от кючекчиите ще направи нещо, заради което кметът ще трябва да упражни властта си. И тогава кючекчийката няма да погледне на градоначалника като институция, а като човек, на чиято маса е хвърляла гюбеци. Съответно – няма да зачете решението на кмета, особено е ако е в неин ущърб.

Институциите в България отдавна са загубили авторитет. Губят го, защото не се усещаме на кое къде му е мястото и времето. Мястото на кючека е в кръчмата и дискотеката. Кабинетът на кмета е място, където се вземат решения, важни за спокойното и гладко съществуване на общината.

Законната ченгеджийница

Няма делник, няма празник – творците на закони в България работят непрекъснато. И докато медийното пространство преливаше от обяс...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com