Малкото ДПС в синхронно плуване с голямото

12406
Малкото ДПС в синхронно плуване с голямото
Снимка: Скрийншот YouTube

Слави Трифонов, при цялото ни уважение към музикалната му кариера, напоследък се изказва като на барабана малката пръчка. Опитва се да обязди всеки, дори най-лек обществен порив към каквото и да било - недоволство или негативна реакция.

Така стана и с идеята Бойко Борисов да се откаже от имунитета си. Сума ти хора настояват за това от години, само че чак сега се създаде някакво количествено натрупване, което може да доведе до качествено изменение. Заговори се за такава възможност, завихриха се разни прокурорско-политически скандали и като нищо можем да видим тримандатния дву-папо-погален премиер, генерал и партиен вожд без имунитет.

Всъщност, отнемането на имунитет нито е прецедент, нито е някаква сложна и времеемка процедура. Внася Гешев искане, депутатите гласуват и готово.

В случая обаче става дума за афери, в които Борисов съвсем не е единствен, а може и да не е дори главното действащо лице. Така че едно е да ни се иска, друго е да е реалистично отнемането на неговия имунитет. Той като човек на пагона отдавна е предвидил ходовете на врага и знае какво прави. Ако ПП и ГЕРБ се прегърнат за правителство, ще се прегърнат и за неговия имунитет. 69 плюс 63 прави 132 и имунитетът няма да падне. Възможни са и други сценарии, защото съвсем не е само Борисов набелязан като мишена, има и други.

Впрочем, ако някой искаше да го разследва, той си беше без имунитет твърде дълго - цели две години. Много странно както чак сега прокуратурата се сети за къщата в Барселона и за прането на пари.

Истината е, че се удря точно сега да няма редовно правителство. Толкова си могат нашите сценаристи, дами и господа. Не че не заслужава Борисов да си получи заслуженото, напротив - би трябвало точно това да стане. Но моментът, който прокуратурата избра, никак не е случаен.

Хитър е този ход, но по Андрешковски хитър. Мисли си Гешев, че ще спре съставянето на правителство, но дори да отнеме заветния имунитет на лидера, ГЕРБ чрез Мария Габриел ще си участва в управлението. Разбира се, ако тя се договори с ПП.

Същата Андрешковщина беше и изваждането на записа от Радостин Василев. Който и да го е активирал, само си мисли, че ще спре историята. Няма да я спре, каквито и пръти да завира в колелата ѝ.

И на фона на всичко това се явява Слави Трифонов, който звучи все повече като втори глас на Карадайъ. Неслучайно на ИТН им викат малкото ДПС. То показва завидно умение да плува в синхрон с голямото. И все по-ясно се вижда как се учи от батко си да взема завоите само и само да получи някаква порция.

Говорейки така, шоуменът май иска да се хареса на Радев, с когото също се движат успоредно - имат общи врагове. И като нищо да получи третия мандат. И като го получи - какво ли ще го прави?

ОЩЕ: Няколко души, почерпени, вземат решения за саморазправа с опозицията

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com