Няма да ви дупча билетчето

10021
Няма да ви дупча билетчето
Снимка: Actualno.com

Хартиеният билет за градския транспорт да стане 1,50 лв. Не се предвижда да поскъпнат електронният билет и картите за градския транспорт. Това предлага Центърът за градска мобилност (ЦГМ). Решението предстои да вземе Столичният общински съвет в следващите месеци, като се очаква това да стане до април.

Ако цената на билета в градския транспорт в София бъде увеличена до 1,50 лв. (около 0,77 евро), неговата стойност би надминала тази в 10 европейски столици - Вилнюс, Цюрих, Прага, Талин, Любляна, Рим, Атина, Дъблин, Варшава и Букурещ. Това са изводите, направени от платформата за статистическа информация "Инфограф".

Плевенски "снегорин" разсмя Facebook

Снимка, озаглавена „Поздрави от един плевенски снегорин“, развесели социалната мрежа Facebook. Авторът на забавната снимка ...

Коментар на редактора

Преди три години надълго и нашироко обясних на детето ми защо трябва да се купува и перфорира билет в градския транспорт. Обясних, че когато рейсчето или трамвайчето ни вози, то ползва бензин, ток, че шофьорът или ватманът трябва да получават заплата и че стават в тъмни зори и карат до късно, за да може да отидем, където поискаме.

Нищо, че:

На някои спирки може да си умреш от слънчев удар, защото няма козирка дори.

Шофьорите карат все по-невнимателно и спират така рязко, че действително застрашават здравето ти.

Вместо паричка от питката - истинска борба с корупцията

В Сърбия при антикорупционна акция бяха арестувани 79 души, които са отговорни за присвояването на над 100 млн. евро. Сред задържаните ...

Рейсовете са стари, раздрънкани и не трябва да си специалист, за да разбереш, че е амортизиран и вероятно също представлява заплаха за здравето ти.

Някои отсечки, като тази на бул. "Ал. Стамболийски" и по-точно трамвайните релси са опасни и по нея трамваите се клатят като детски играчки (отговор на жалба до СО се чака един месец, за да разбереш, че трябва да се обърнеш към Столичен електротранспорт)

През последните седмици ставам свидетел и на това как автоматите за билети просто гълтат стотинките без дадат билет, предполагам, че това е недоказуемо - че си дал пари, но нямаш билет.

Често след почивката на шофьора на последната спирка в превозното средство мирише на цигари.

Днес снегът е струпан по спирките така, че човек се чувства като участник в екстремно състезание.

Пилене на изродщината

Онзи ден при гонка в Лесидрен бяха убити две деца. „Това, че по центъра пилят гуми, не е състезание”, заяви днес единият от...

Естествено за всичко това Столична община няма вина… тя е на някой друг, както при ремонтите в столицата, за които са виновни изпълнителите, които г-жа Фандъкова непрекъснато санкционира.

На мен обаче ми писна от това прехвърляне на отговорността и за парите, които давам, да получавам незадоволително и опасно за мен и децата ми качество. Предложението билетчето да стане 1,50 лв. ме изуми. Дори това да не се случи, самата идея при сегашното състояние на градския транспорт е безумна. И не, не ми казвайте, че новите средства ще се инвестират в подобряването му. Пийте си кафето с Лилето, обсъждайте дали яйцето или кокошката е първа и не ни занимавайте.

А на детето обясних, че вече няма да дупча билети поради горните причини. За да има гражданска позиция, че за парите, които печели с труда си, трябва да получава качествено обслужване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com