Работещите - изчезващ вид в Червената книга

10298
Работещите - изчезващ вид в Червената книга
Снимка: БГНЕС

Безработицата в България през тази година ще падне до 8,6%, а догодина – до 8%. Това е един от много важните детайли в икономическата прогноза на Европейската комисия за българската икономика.

Коментар на редактора

На второ място сме по намаление на безработицата в ЕС през март

България е сред европейските страни с най-голям спад на безработицата в ЕС спрямо година по-рано, показват данните на Евростат, които с...

Точно безработицата беше един от малкото аргументи, които се изтъкваха в парламента, когато се повдигаше въпросът за българската икономика. На пръв поглед изглежда чудесно – намалява пустата безработица. Чудесно е обаче само докато не прочетем ЗАЩО намалява. А ЕК го казва от ясно по-ясно – заради застаряващото население и емиграцията. Простичко казано – безработните са по-малко, защото можещите да работят хора бягат зад граница, а пенсионерите стават повече.

Чудна икономическа картинка заформи „стабилното правителство“ - за две години напред. Къде са мерките за оздравяване на трудовия пазар? Къде е облекчаването на частната инициатива? Управляващите, начело с Бойко Борисов, се впиват само в еврофондовете, но след 2020 година този паричен поток рязко ще намалее, защото ще ни свърши картбланша от влизането в Европейския съюз. И тогава идва Неволята – а както върви, няма да можем да я посрещнем. Интересно КОЙ на КОГО ще почне да се пречка в краката, когато дойде времето съвсем да няма какво да се яде?

Между другото, ей така, да споменем, че тази година българите работят до рекордно късно време за държавата - до 6 май! Пак казано по-простичко, че много станаха простаците и простакесите в тази държава, доят ни все повече!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com