Само Божков не се отказва от Пеевски

20061
Само Божков не се отказва от Пеевски
Снимка: Колаж Expert.bg

Ирена Кръстева няма нищо общо със сина си Делян Пеевски, ДПС - също, по думите на партийния лидер. Само Божков не се отказва от него - ще го гони до дупка.

Следващото изказване на Карадайъ обаче съдържа известна утеха за сиротинката - били приятели. Да, нека поне приятел да има, макар че никога не е бил член на оглавяваната от този приятел партия. Последното е публично известно, но не беше обявявано официално. С изявлението си лидерът на ДПС само потвърди, че каквото и да свързва Пеевски и ДПС, то не е партийно.

Смешките в българския политически живот се множат в геометрична прогресия. И биха били голямо забавление, ако не ставаше въпрос за доста важни неща. След нареждане пъзелът показва една съвсем не смешна картинка. На нея българският политик и партиен лидер Мустафа Карадайъ е коленичил пред Ердоган и му се кълне, че Турция е неговата родина, а целта на ДПС е да запази турската идентичност на своите членове.

Карадайъ: Пеевски ми е приятел, но не е бил част от ДПС

Делян Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участва...

Разиграването на етническата карта е запазена марка на ДПС от самото създаване на тази партия. Малцина днес се сещат, а и никой няма интерес да припомня, че в първия устав на организацията беше записано, че е правоприемник на Турското национално-освободително движение в България, създадено като противодействие на Възродителния процес. За тази нелегална по комунистическо време организация се знае малко, защото веднага след 1989 г. я оглавява Доган, тоест, контролира се от Държавна сигурност. Кадри на ДС има във всички партии, но най-много - в ДПС.

Каквото и да говори Карадайъ на Ердоган, последният трябва да си има едно наум. През устата на този иначе симпатичен човек говорят онези непублични и неосветени сили, познати в България от три десетилетия като задкулисие. И точно то е майката, партията и родината на Пеевски.

То създаде и срути няколко едри и куп по-дребни финансово-икономически групировки. То държа на власт Борисов цели три мандата. То е нещото, от което всеки нормален гласоподавател се отвращава, без значение от кой етнос е.

Откровенията на Карадайъ могат да се разглеждат и през друга призма, защото той убедително прилича на аватар на Доган. Очевидно агент Сава е решил да пооттегли малко встрани своя любимец Пеевски, когото успешно използва като острие, бухалка, маша, ръжен, плашило и най-вече - като нещо за обиране на хейта. Няма да го мислим обаче. И няма да ни липсва. Само ще отбележим, че този опит за пооттегляне се случи в същия момент, в който Божков се появи на политическата сцена.

А както знаем, при една истински работеща прокуратура и съдебна система неговите показания могат да имат сериозни последствия за така наречения политически елит.

Васил Божков си направи TikTok и отсече: Майката на Шиши се отказа от него, аз няма

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков си направи акаунт в още една социална мрежа. След като вече използва Facebook, Twitter и Instagram...

Очевидно от това се опасява Доган. Затова мълчи - нещо, което никога не се е случвало преди избори. Затова и кара Карадайъ да говори глупости за родината си и да подхранва патриотични контрареакции у хората.

Добрата новина е, че Пеевски слезе от сцената.

Лошата - че слезе безнаказано.

Засега.

Автор: Евелина Гечева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com