След 1994 година Трифон Иванов успя пак да ни обедини

10092
След 1994 година Трифон Иванов успя пак да ни обедини

Вече два дни следя реакциите след неочакваната смърт на българската футболна легенда Трифон Иванов. И се уверявам непрекъснато, че действително има истина в приказката, че всяко зло е за добро.

Можем да сме нация! Можем да сме обединени! Защото видях стотици, хиляди коментари на случилото се и сигурно само един-два бяха негативни. А това е нещо невероятно за нашата мила родна картинка. Няма какво да се лъжем - българите сме нихилисти. Нашият национален характер се определя от поговорки като "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле". Но този път показахме - можем да сме единни и да изпратим подобаващо един голям българин.

Любовно обяснение за онзи свят

Родена съм през 70-те на миналия век и най-хубавото нещо от ученическите ми години беше световното през 94-та. Тази лудост, еуфория, го...

Загубата на Трифон Иванов е непрежалима за цял един народ. Няма българин, който да не е заплакал за Трифон - особено тези, които помним лудостта и безпрецедентното обединение на цяла България от 1994 година. Трифон е човек - като всеки човек и той е правил грешки, пропуски. Но е направил достатъчно, за да плачат милиони българи за него. Да си го спомнят в най-добрата възможна светлина. Успял е да бъде ЧОВЕК - а това е най-важното. И успя да ни накара да се обърнем всички към човешкото в себе си, макар и в най-скръбния момент.

Днес (15 февруари) по всички телевизии излъчиха как в село Горна Липница изпратиха Иванов. Поклон за това решение - защото хора като Трифон заслужават да бъдат изпратени точно така, както направиха в Горна Липница. Защото Трифон беше душа човек - а такива хора трябва да се изпратят не само със сълзи и скръб, а и с наздравица. За да им се отдаде почит за това, което са били, което са дали, с което са радвали всички и душата им да почива във вечен мир! И да се помолим всички ние да имаме честта да го гледаме още веднъж - на Небесния стадион! Дано духът на Трифон промени всички ни към по-добро.

Поклонението пред тленните останки на Трифон Иванов ще е в сряда, 17 февруари!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com