X
 
 

Тъжно е, че все още сме такива

7456 8
photo of Тъжно е, че все още сме такива
Снимка: БГНЕС
​Виктория Маринова ни напусна. Извинете, отнеха ни я! Варварски, в кръв и безсилие. Но това се отнася за тялото. Душата ѝ, паметта ѝ, делата ѝ, скръбта на близките, спомена за майката, дъщерята, приятелката Вики - ето това вече стана привилегия в кавички на обществени говорители и всезнайковци. И някои медии, които видяха в смъртта отражение на собствения си героизъм.

Коментар на редактора

Уважаеми читатели, тъжно е, че все още сме такива - лешояди, отворили човки, за порциона от поредната трагедия, който дъвчем в щастливо облекчение, че не ни засяга пряко. Още неизстинала, Виктория беше разнесена на парчета. Още неузрели, фактите потънаха сред спекулации. Още незапалени, свещите изгаснаха от слюнки и присъди на безгрешници.

Тъжно е, че все още сме такива - недорасли в очакването си за справедливост, несправедливи в търсенето на истини. А те впрочем не изискваха ли време, за да са пълни, за да сме честни пред живите и мъртвите?!

Тъжно е, че още сме такива - с вкаменени души пред мъката се нахвърляме за отмъщение. Но то не е за жертвата, а за нас, за разклатеното ни его. Тъжно е, че трагедиите не ни променят, а ни правят закоравели словесни престъпници с клавиатури в ръце.

Вечна памет за Виктория, мир на праха за съвестта ни!

Автор: Румен Скрински

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

8 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Е, и на кого точно се "нахвърлят" читателите, Скрински? Нахвърлиха се напълно основателно на властта, която създаде и поддържа тотална безотговорност в държавата! Колко и кои обществено значими престъпление са разкрити? Ами реакциите по света защо са такива? Ами, за същото! На каквото си постелиш, на това и ще легнеш! Така, че айде стига!
 • Македонецъ 3.1 Македонецъ преди 9 месеца Профил на трол?
  Значи оставете ги тези . Тоест хората/ НАРОДА/ , не са d.w.облъчващ НАРОДИТЕ с вредни неолиберализми и изцяло в ползА на Корпорациите , шейховете от с.Арабия и ционистките кръгове около сорос. Това действително ужасно правителство и още по ужасен борисов бойко тези сили искат да го сменят с по вавилонско такова И скрински и actualno са от ТЯХ.
  : 2 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Ето какво трябва да бъде отношението към правителството, този който е създал хората иска така да се отнасяме към властта: Римляни 13:"1 Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога. 2 Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба; а които се противят ще навлекат осъждане виж още ›› на себе си." Който се противи на властта е в грях и е под осъждение.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Нека да не обвиняваме хората(журналисти и читатели), но да погледнем по-дълбоко: убиецът е бил психопат. Справка с психиатрията ми даде информация, че психопатията не е заболяване, а личностно разстройство, направо казано лошо възпитание. Ако имаше възпитание в светлината на християнските ценности( 10-те Божи заповеди най-малко), децата биха се научили да уважават живота и да въздържат нагоните си виж още ›› . Убиецът на Виктория явно не бил възпитан така и резултатът е налице. Когато християнските църкви говорят за "вяра" те говорят и за спазване на Заповедите на Бога ( християнският Бог, Светата Троица), една от които е:"не убивай".
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Друга заповед е да не се прелюбодейства и да се обича ближният. Но когато някой пиши за вярата, това наричат "религиозен пасквил". Бог е дал Законите, по които трябва да живеем, ако искаме да живеем добре, това просто трябва да се спазва и така да възпитаваме децата си. Ето резултата от неверието-психопати, които убиват, насилват, крадци, измамници, изверги, който нямат образ и подобие виж още ›› на Бога, но на дявола.
  : 1 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Не системата е погрешна, системата се прави от хора. Възпитавайте хората в страх от Бога, за да изпълняват Законите Му и всичко ще се промени, даже и системата. Липсата на това възпитание води до ефекта "прегаряне на съвестта", т.е. понятията за добро и зло, които всеки човек носи заложени от Твореца в душата си, се заличават. И тогава се случва да хванат посред бял ден момиче, да го из виж още ›› насилят и убият, защото спирачките на нагоните(съвестта) не работят.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Моля 1 Моля преди 9 месеца Профил на трол?
  Моля не причислявайте читателите. Отговорността какво пишете и как го пишете е Ваша. На медиите.
 • Светла Панайотова 1.1 Светла Панайотова преди 9 месеца Профил на трол?
  Напротив!Точно читателите се нахвърлиха и винаги го правят!За съжаление,българите не само станаха безчувствени,но и още по-лошо,обезличиха се в стремежа си да плюят , да ругаят ,да злобеят!Винаги търсят вина , на всяка цена и винаги е виновна държавата , политиците , лекаря ,учителя ,полицая!Никога те !!!Срамувам се от този народ !
  : 5 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално