X
 
 

Тъжно е, че все още сме такива

7373 8
photo of Тъжно е, че все още сме такива
Снимка: БГНЕС
​Виктория Маринова ни напусна. Извинете, отнеха ни я! Варварски, в кръв и безсилие. Но това се отнася за тялото. Душата ѝ, паметта ѝ, делата ѝ, скръбта на близките, спомена за майката, дъщерята, приятелката Вики - ето това вече стана привилегия в кавички на обществени говорители и всезнайковци. И някои медии, които видяха в смъртта отражение на собствения си героизъм.

Коментар на редактора

Уважаеми читатели, тъжно е, че все още сме такива - лешояди, отворили човки, за порциона от поредната трагедия, който дъвчем в щастливо облекчение, че не ни засяга пряко. Още неизстинала, Виктория беше разнесена на парчета. Още неузрели, фактите потънаха сред спекулации. Още незапалени, свещите изгаснаха от слюнки и присъди на безгрешници.

Тъжно е, че все още сме такива - недорасли в очакването си за справедливост, несправедливи в търсенето на истини. А те впрочем не изискваха ли време, за да са пълни, за да сме честни пред живите и мъртвите?!

Тъжно е, че още сме такива - с вкаменени души пред мъката се нахвърляме за отмъщение. Но то не е за жертвата, а за нас, за разклатеното ни его. Тъжно е, че трагедиите не ни променят, а ни правят закоравели словесни престъпници с клавиатури в ръце.

Вечна памет за Виктория, мир на праха за съвестта ни!

Автор: Румен Скрински

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

8 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Е, и на кого точно се "нахвърлят" читателите, Скрински? Нахвърлиха се напълно основателно на властта, която създаде и поддържа тотална безотговорност в държавата! Колко и кои обществено значими престъпление са разкрити? Ами реакциите по света защо са такива? Ами, за същото! На каквото си постелиш, на това и ще легнеш! Така, че айде стига!
 • Македонецъ 3.1 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Значи оставете ги тези . Тоест хората/ НАРОДА/ , не са d.w.облъчващ НАРОДИТЕ с вредни неолиберализми и изцяло в ползА на Корпорациите , шейховете от с.Арабия и ционистките кръгове около сорос. Това действително ужасно правителство и още по ужасен борисов бойко тези сили искат да го сменят с по вавилонско такова И скрински и actualno са от ТЯХ.
  : 2 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ето какво трябва да бъде отношението към правителството, този който е създал хората иска така да се отнасяме към властта: Римляни 13:"1 Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога. 2 Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба; а които се противят ще навлекат осъждане виж още ›› на себе си." Който се противи на властта е в грях и е под осъждение.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Нека да не обвиняваме хората(журналисти и читатели), но да погледнем по-дълбоко: убиецът е бил психопат. Справка с психиатрията ми даде информация, че психопатията не е заболяване, а личностно разстройство, направо казано лошо възпитание. Ако имаше възпитание в светлината на християнските ценности( 10-те Божи заповеди най-малко), децата биха се научили да уважават живота и да въздържат нагоните си виж още ›› . Убиецът на Виктория явно не бил възпитан така и резултатът е налице. Когато християнските църкви говорят за "вяра" те говорят и за спазване на Заповедите на Бога ( християнският Бог, Светата Троица), една от които е:"не убивай".
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Друга заповед е да не се прелюбодейства и да се обича ближният. Но когато някой пиши за вярата, това наричат "религиозен пасквил". Бог е дал Законите, по които трябва да живеем, ако искаме да живеем добре, това просто трябва да се спазва и така да възпитаваме децата си. Ето резултата от неверието-психопати, които убиват, насилват, крадци, измамници, изверги, който нямат образ и подобие виж още ›› на Бога, но на дявола.
  : 1 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Не системата е погрешна, системата се прави от хора. Възпитавайте хората в страх от Бога, за да изпълняват Законите Му и всичко ще се промени, даже и системата. Липсата на това възпитание води до ефекта "прегаряне на съвестта", т.е. понятията за добро и зло, които всеки човек носи заложени от Твореца в душата си, се заличават. И тогава се случва да хванат посред бял ден момиче, да го из виж още ›› насилят и убият, защото спирачките на нагоните(съвестта) не работят.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Моля 1 Моля преди 4 месеца Профил на трол?
  Моля не причислявайте читателите. Отговорността какво пишете и как го пишете е Ваша. На медиите.
 • Светла Панайотова 1.1 Светла Панайотова преди 4 месеца Профил на трол?
  Напротив!Точно читателите се нахвърлиха и винаги го правят!За съжаление,българите не само станаха безчувствени,но и още по-лошо,обезличиха се в стремежа си да плюят , да ругаят ,да злобеят!Винаги търсят вина , на всяка цена и винаги е виновна държавата , политиците , лекаря ,учителя ,полицая!Никога те !!!Срамувам се от този народ !
  : 5 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 16 февруари

Овен Днес може да бъдете по-смели в желанията ви. Потърсете си цел, която действително ще ви накара да се почувствате добре след покор...

Последно в Актуално