Не се изключва нито една версия за убийството на Виктория Маринова, Борисов атакува медиите (ВИДЕО)

6202
Не се изключва нито една версия за убийството на Виктория Маринова, Борисов атакува медиите (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Засега властите не изключват нито една версия за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Това стана ясно от специалния брифинг в Министерския съвет на вътрешния министър Младен Маринов, главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов.

На въпрос какъв е мотивът, Цацаров отговори - спонтанно нападение с цел сексуално посегателство. Той добави, че арестуваният Северин Красимиров е тренирал бокс, имало данни, че той бил пиян - бил е "употребявал алкохол" цяла нощ. Нямало на този етап преки свидетели на престъплението.

Бившият съпруг на Виктория изключи вероятността убийството ѝ да е поръчково

"По всичко личи, че това е една нелепа, гадна случайност, не някаква професионална поръчка. Това ни дава малко спокойствие, доколкото м...

По думите на вътрешния министър Младен Маринов до момента не се изключва нито една версия за убийството на Виктория Маринова – както нещо в личния ѝ живот, така и убийството да е станало заради професията ѝ. Припомняме, че Маринова беше лицето на предаването "Детектор", което русенската телевизия TVN стартира в края на септември и всъщност беше излъчен само един епизод – интервю с журналиста от "Биволъ" Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро по случая "Джи Пи Гейт".

Маринов разказа и, че са били задържани няколко души с криминално минало, но са били освободени, тъй като нямали нищо общо със случая. Вътрешният министър каза, че арестуваният се казва Северин Надеждов Красимиров, на 21 години, роден и живял в Русе. Маринов обясни, че Красимиров е бил регистриран заради кражба на цветни метали, но няма официални данни да е извършвал друго престъпление. Той уточни и, че има извършени ДНК експертизи, но се правят и други тестове.

До настоящия момент изглежда Северин е виновен, стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров. Повдигнати са две обвинения на Красимиров – за изнасилване, за което може да влезе в затвора от 10 до 20 години, както и за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин, като за второто престъпление може да влезе в затвора доживот, но най-малко за 15 години. Сега ще се задейства процедура с искане за екстрадиция на Красимиров – пред германски съд. Цацаров също изрично подчерта, че работата по случая продължава – по всички версии.

Реакцията на Бойко Борисов

Цял квартал знаел кой е убиецът на Виктория от 7 октомври

Целият ромски квартал е знаел кой е убиецът на Виктория Маринова от 7 октомври. Хората от квартала твърдят, че Северин не е от тяхната ...

В брифинга се включи и премиерът Бойко Борисов, който потвърди обещанието си за допълнително финансиране на Института по криминалистика, защото по сегашната технология трябвали 24 часа, за да се извлече ДНК.

Борисов не пропусна да отправи критика за прекалено силния медиен шум, който можел да помогне за укриване на улики. От тази гледна точка премиерът каза, че арестуваният е сменил три пъти адреса си в Германия. Без да споменава конкретно имена, Борисов отправи и критики към тези, които "очерняли България" и се радвали, че сме в международния информационен поток в негативна светлина, "като Словакия", визирайки мафиотското убийство на тамошния разследващ журналист Ян Куцияк, но благодари и на медиите, които призоваваха да се изчака. В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България, добави лидерът на ГЕРБ, като уточни, че "разни сини и червени политици" се скъсали да обясняват какво се случва в България. "Мигар това не се случва и в други държави", попита министър-председателят. Той припомни и как реагирал на сигнала на Нова телевизия по случая "Димитър Върбанов" и се оказало, че бърка (бел. ред. - от Ню Йорк Борисов нареди да бъдат задържани виновните за "побоя" моментално, но се оказа, че няма побой и че има видеозаписи, които го доказват, но не стана ясно защо прокуратура и следствие не са обяснили това на Борисов и дали той е узнал, след като даде "разпорежданията" си отвъд Атлантика).

Борисов отправи критики и към членове на Европейската народна партия (ЕНП), които "ни разсипаха с туитъри" (бел. ред. - явно премиерът визираше думата "туитове") и подчерта, че щял да проведе много сериозен разговор вътре в ЕНП.

В Германия е задържан мъж във връзка с убийството на Виктория Маринова

Вече има задържан за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, а днес, 10 октомври, в 9:00 часа ще бъде проведен официале...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com