X
 
 

"Ocean Viking" спасява 60 души в Средиземно море

499 1
"Ocean Viking" спасява 60 души в Средиземно море
Снимка: Getty Images/Guliver
Спасителният кораб „Ocean Viking” качи тази нощ на борда си 60 мигранти. Те са спасени на около 111 км от либерийския бряг от препълнена дървена лодка, съобщават от спасителните организации „SOS Méditerranée” и „Лекари без граница”. Сред спасените е 3-месечно бебе и 3-годишното му братче.

„Ocean Viking”, който се използва от двете организации, в рамките на три спасителни операции миналата седмица взе на борда си 215 души. Бременна с близнаци жена и един мъж бяха взети с хеликоптер от кораба, преди той да акостира в италианското пристанище Месина, предаде БГНЕС.

Откриха 16 души заключени в ремарке на ферибот за Ирландия

Открити са 16 души заключени в ремарке на ферибот, пътуващ за ирландското пристанище Рослеър, съобщи корабният оператор Стена Лайн. От...

Германското издание „Шпигел” припомня, че по време на среща през септември Италия, Германия, Франция и Малта постигнаха принципно съгласие относно спасителните операции в Средиземно море. Този „временен механизъм за солидарност” предвижда в рамките на 6 месеца група държави-членки на ЕС да приема спасени от Италия и Малта бежанци.

Така се предотвратява опасността кораби с бежанци да чакат в продължение на седмици в международни води, докато бъде решен въпросът с разпределението, за да могат мигрантите да стъпят на сушата. Механизмът за спешна помощ е разработен като временно решение, докато бъде преработена системата на ЕС за даване на убежище. Досега, обаче, за нея не е осигурена широка подкрепа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Много сърцераздирателно - бебе, момченце на 3 години, хеликоптер за бременна мигрантка. Но на практика, тъй наречените спасители преселват Африка в Европа. Освен това децата в мигрантските групи се вземат нарочно, за да се претендира за хуманитарна реакция. Всъщност това си е мигрантско преселение на милиони африканци и азиатци, които издояват фондовете на Европа, попълвани от европейските данъкоп виж още ›› латци.
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...