Американският президент увеличава разходите за здравеопазване и образование

2077
Американският президент увеличава разходите за здравеопазване и образование
Снимка: Getty Images

Администрацията на президента Джо Байдън представи бюджетно предложение за над 1,5 трилиона долара, според което финансирането на здравеопазването, образованието и социалните услуги ще надхвърли разходите за отбрана. Това е промяна в политическата линия, следвана от неговия предшественик, информира БГНЕС. Искането за дискреционни разходи за фискалната 2022 г. предвижда 769,4 милиарда долара за програми, които не са свързани с отбраната. Това надвишава 753-те милиарда долара, отпуснати за отбрана, приоритет при Доналд Тръмп, докато в предложението на Байдън се увеличават с много малко.

Администрацията на Байдън характеризира увеличаването на разходите, несвързани с отбраната, като необходимо, за да помогне на страната да се възстанови след упадъка, причинен от пандемията COVID-19 и да създаде по-справедлива икономика през следващите години. „Президентското предложение за финансиране прави нещата по-справедливи“, заяви в изявление министърът на финансите Джанет Йелън.

Президентът Байдън прави комисия за реформа на Върховния съд

Президентът на САЩ Джо Байдън ще подпише в петък заповед за създаване на експертна комисия за реформа на могъщия Върховен съд на САЩ, с...

"То влива капитал в общности, където обикновено капиталът трудно се осигурява. Плащането на данъци ще бъде по-плавен и без трудности процес за милиони американци. И гарантира, че корпорациите действително ще плащат това, което дължат". Според Шаланда Д. Йънг, и.д. директор на Службата за управление и бюджет (OMB), почти 16-процентното увеличение на разходите, несвързани с отбрана, ще състави до 3,3 процента от БВП, което е приблизително равно на историческата му средна стойност през последните три десетилетия.

Освен Министерството на отбраната, здравеопазването и социалните услуги ще получат най-голямо финансиране в размер на 133,7 милиарда щатски долара, което е с 23 процента повече от предходната финансова година, която продължава от октомври до септември. Министерството на образованието ще получи увеличение на финансирането с 40,8%, с което бюджетът му ще достигне 102,8 милиарда долара.

„През последното десетилетие, дължащо се до голяма степен на прекалено рестриктивни бюджетни ограничения, страната не инвестираше достатъчно в основни обществени услуги, ползи и защита“, пише Йънг, казвайки, че планът ще отмени тази политика. Бюджетът е ежегодно задължение за американските президенти, което показва основните им финансови приоритети, но трябва да бъде одобрен от Конгреса.

Планът също така предлага увеличаване на финансирането с повече от 10 процента до 13,3 милиарда долара за данъчния орган на САЩ, Службата за вътрешни приходи (IRS), което ще му помогне да подобри услугите и да контролира по-добре корпорациите и лицата с високи доходи. То също така разпределя 36,5 милиарда долара за училищата за бедни, 6,5 милиарда долара за федерални изследвания в областта на здравеопазването и 10,7 милиарда долара за борба с епидемията от наркотични зависимости.

"Гугъл" призовава Джо Байдън да работи с ЕС в областта на технологиите и търговията

"Гугъл" (Google) призовава администрацията на американския президент Джо Байдън да приеме покана от Европейската комисия за сформиране ...

Законопроектът за разходите ще бъде разгледан от Конгреса, където демократите имат малко мнозинство в Камарата на представителите и в Сената и където депутатите в момента обсъждат законопроекта за работни места и инфраструктура от 2 трилиона долара, който Байдън представи миналата седмица. Патрик Лийхи, председател на Комитета по бюджетни кредити на Сената, нарече разходите по предложението „необходими и неотложни“ и обвърза федералните разходи през последното десетилетие с ужасните загуби, нанесени от пандемията Covid-19 в САЩ.

"Очаквам с нетърпение да получа пълния бюджет на администрацията през следващите седмици, така че Конгресът да може да приеме резолюция за бюджета и Комитетът по бюджетни кредити на Сената да започне работата си по обсъждането", каза той в изявление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка