Доналд Тръмп с първи коментар за вота в САЩ: Печелим навсякъде, ще искам Върховният съд да спре броенето

9527
Доналд Тръмп с първи коментар за вота в САЩ: Печелим навсякъде, ще искам Върховният съд да спре броенето
Снимка: Getty Images/Guliver

Без съмнение това е пресконференцията в най-късен час, която водя. Искам да благодаря на американския народ за огромната подкрепа. Милиони ме подкрепиха. Една тъжна група хора се опитва да отнеме спечеленото от тях. Готови сме за голямо празненство. Печелим навсякъде, резултатите тази вечер са феноменални. Буквално вече се готови да излезем и да празнуваме нещо много красиво. Такъв вот, такъв успех, който постига рекорди. Не просто спечелихме във Флорида, ние спечелихме с много. Така започна коментара си на резултатите Доналд Тръмп след напрегнатата нощ на гласуване в Америка на президентските избори.

Къде още обяви победа Тръмп? В ключови щати като Флорида, Охайо, Северна Каролина, Пенсилвания и Тексас.

Тръмп обяви още победа във "великият щат Охайо - обичам Охайо", както и в Джорджия. "Спечелихме със 700 хиляди гласа в Тексас." Победа отчете той и в Северна Каролина, с 1,4% от 77 000 гласа. Остават още 5 % за преброяване и няма как да ни настигнат", каза той.

В Аризона още се броят гласове и е възможна победа. В началото се говореше, че не е вероятно да спечелим, но това дори не ни е необходимо, коментира той битката в Аризона.

Печелим Пенсилвания с много голяма преднина, констатира Тръмп. "Ето забележете: със 690 хиляди гласа печелим Пенсилвания. И това не са близки резултати. 64% от гласовете са преброени и става вече невъзможно да бъдем достигнати.", каза той. Още повече непреброени са райони, в които настоящият президент е лидер в предварителните проучвания.

Печелим в Мичиган и като погледнах цифрите си казах: "Леле, много са - със 170 хиляди гласа водим при 81% преброени гласове". Печелим и Уисконсин, макар и да не ни е необходимо, каза още той.

Губернаторът на Тексас вече ме поздрави, че сме спечелили в щата, победата там беше почти ясна.

Като вземем резултатът от тези три щата и всички останали - вечерта е прекрасна, обобщи Тръмп. Просто погледнете кои са щатите, където печелим и вижте с колко печелим".

"Ще спечелим. Аз смятам, че вече сме спечелили", категоричен беше Доналд Тръмп.

Тръмп ще оспорва легитимността на преброяването на гласовете от тук нататък пред Върховния съд

"И изведнъж всичко ни беше отнето. Не става дума за няколко гласа. Първо се питахме какво става, а после си казахме: "Оооо, знаеха че няма как да спечелят"... и затова ще се съдим. Аз го предсказах, още когато чух, че се очакват още хиляди бюлетини (бел.ред. от ранното гласуване по пощата), които трябва да се преброят", каза той.

По думите му в щатите, където гласовете подсказват в момента, че той води, трябва да бъдат броени в негова полза след края на изборния ден вместо броенето да продължи - без значение колко още са непреброените гласове.

Доналд Тръмп: История на загуба и победа

Настоящият президент на Съединените щати Доналд Тръмп дълго преди да влезе в политиката е познат като много успешен бизнесмен. За него ...

"Така че всичко спира. Броенето от тук нататък е измама на американския народ. Казахме, че ще спечелим и откровено казано - печелим. Сега, целта ни е да осигурим почтеност за доброто на нацията. Ще се обърнем към Върховният съд на САЩ. Искаме да предотвратим възможността в 4 часа сутринта да се появят нови бюлетини, които трябва да бъдат добавени (бел. ред. - към резултатите)", заяви той.

Според него те ще са "откровени фалшификати", който "представляват нападение над демократичния процес".

Всъщност резултатите от изборите все още никак не са ясни. Последното развитие на вота е следното: След като Fox News даде победа за Тръмп в Тексас, това вече стори и CNN - 38 електора за настоящия президент на САЩ, както и Монтана. Байдън пък печели Роуд Айлънд, а в Небраска 4 електори отиват за Тръмп, само 1 за Байдън, с което резултатът става 220:213 за Байдън. А пред БНТ бившият говорител на МВнР Весела Чернева начерта най-лошия сценарий - Тръмп да спре броенето на гласовете по пощата, а се счита, че то е главно на демократи. Fox News брои 238 електори за Байдън срещу 213 за Тръмп, а по отношение на Конгреса засега в Сената има 46:46 сенатори, докато в Камарата на представителите е 171:165 за демократите.

Как протече гласуването можете да проследите на живо: 

НА ЖИВО: Битката за Белия дом - Доналд Тръмп срещу Джо Байдън

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com