X
 
 

Facebook изтри акаунти на руското военно разузнаване

813 2
Facebook изтри акаунти на руското военно разузнаване
От Facebook признаха, че са изчистили десетки акаунти, свързани с руското военно разузнаване, като се обоснова с дезинформация в социалната мрежа.

Други акаунти с произход от Иран, Виетнам и Мианмар също бяха блокирани от Facebook и Instagram за "участие в чуждестранна или правителствена намеса", заяви ръководителят на политиката за сигурност във Facebook Натаниел Глайхер.

Стивън Кинг разкритикува Facebook и изтри профила си

Писателят Стивън Кинг разкритикува социалната мрежа Facebook заради огромното количество политическа реклама и пълна липса на защита на...

Базираната в Русия мрежа, която включва 78 акаунта във Facebook и четири в Instagram, се фокусира предимно върху конфликта в Украйна и съседните страни и публикува съдържание за конфликта в Сирия, етническото напрежение в Крим и свалянето на малайзийски самолет в Украйна през 2014 г.

"Въпреки че хората, които стоят зад тази мрежа, се опитаха да прикрият своята идентичност и координация, нашето разследване намери връзки с руските военни разузнавателни служби", заяви Глайхер в публикация в блога.

Този ход е последният от страна на социалните мрежи, които се стремят да овладеят чуждестранните манипулации, включително усилията за изкуствено популяризиране на определени политически послания, често с дезинформация.

Шест акаунта във Facebook и пет в Instagram от Иран, които бяха фокусирани върху САЩ и отношенията САЩ-Иран, бяха премахнати за „координирано неавтентично поведение“ и очевидни връзки към подобна мрежа, свалена от Facebook през януари 2019 г.

Facebook с рекордни резултати, но не и с рекордно представяне на борсата

Печалбите на Facebook надминаха очакванията, но въпреки това на борсите в последните часове социалната мрежа претърпя разочарование, пр...

Не става ясно обаче, дали това се случва и с акаунти, свързани със службите на САЩ и дали не е налице двоен стандарт от социалните мрежи.

Actualno.com

Етикети:

  • Рускинче 2 Рускинче преди 1 седмица Профил на трол?
    Без Фейсбук и социалките - руската манипулативна машина няма как да работи. Тук най-лесно се зомбират и перат мозъци в полза на Москва, Путян и т.н.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Беленчо, руско тролче, пълно е с русофилски и фалшиви профили, които пържат мозъците на податливите и необразованите с хибридни постове. Американски и да има, са толкова слаби и неорганизирани, че са незабележими и бледнеят.