Гласят вицето Камала Харис при „необходимост” да смени президента Байдън?

2995
Гласят вицето Камала Харис при „необходимост” да смени президента Байдън?
Снимка: Getty Images/Guliver

Журналистката Морган Филипс публикува в американската телевизия Fox News материал, в който се твърди че вицепрезидентът на САЩ Камала Харис е провела сама разговор със световен лидер. В него тя уведомила премиера на Норвегия Ерна Сулберг, че е привърженик на здравия алианс между Норвегия и САЩ.

Телевизията припомня, че преди това Харис разговаряла сама с френския президент Емануел Макрон и с канадския премиер Джъстин Трюдо, макар наскоро преди това Байдън лично им позвънил. Тя провела и самостоятелен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

За по-малко от два месеца работа на новата администрация Харис провела 4 телефонни разговора със световни лидери. Американската телевизия предполага, че Харис вече е въвлечена в световната политика, макар че досегашната й кариера преминала изцяло в областта на вътрешната политика. Това не е ли знак за световните лидери да разглеждат телефонните разговори с Харис като нейното легитимиране за вероятна наследница на Байдън и негласна оферта да се стремят да изграждат с нея работни отношения.

„Всички ще я възприемат като потенциален президент в очакване да встъпи в длъжност“ - казал един европейски дипломат пред „Политико“ през февруари. –„В много по-голяма степен, отколкото при предишните президенти."

Харис участва и в първата двустранна среща на новата администрация на Байдън между САЩ и Канада. Когато Байдън беше вицепрезидент, той никога не получи такава възможност.

По времето на президента Тръмп вицепрезидентът Майк Пенс понякога е разговарял директно с чуждестранни лидери по телефона, но президентът предпочитал лично да се обади. През последната си година на поста, Пенс никога не е разговарял с чуждестранни лидери по телефона.

Отдавна се знае, че 78-годишният американски президент не е в цветущо здраве. Миналата година малко преди рождения му ден на 20 ноември, преводачът в Белия дом проф.

В този смисъл лансирането на Камила Харис и извеждането й на предна линия изглежда логично и обосновано. В политиката нищо не трябва да се осланя на случайностите – били позитивни или негативни.

Автор: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк
Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Продуцентът Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк. Апелативният съд отмени присъдата му от 2020 г. за изнасилване и сексуална агресия. Това...