Илон Мъск не изключва възможността да купи Twitter на по-ниска цена

1453
Илон Мъск не изключва възможността да купи Twitter на по-ниска цена
Снимка: Getty Images

Илон Мъск подхрани предположенията, че може да се опита да предоговори придобиването на Twitter, като заяви на частна онлайн конференция, че не може да се изключи възможността за сделка на по-ниска цена. Веднага след това изказване акциите на Twitter поевтиняха с 8,2%.

Опасенията, че Мъск може да се откаже да придобие социалната мрежа за първоначално обявените 44 млрд. долара се засилиха, след като той постави под съмнение обявените публично данни за процента на спамовете и фалшивите профили в неговата услуга.

Илон Мъск: Ще възстановя акаунта на Тръмп в Twitter

Илон Мъск заяви, че ще възстанови спрения акаунт в Twitter на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, пише CNN. Той е потвърдил, че ...

Миналата седмица най-богатият човек в света обяви, че споразумението за Twitter временно е спряно в очакване на подробности по изчисленията, според които фалшивите профили и спамовете всъщност са под 5% от нейните потребители, към които може да се насочва реклама в платформата.

В изказването си на конференцията обаче Мъск посочил, че този дял е между 20 и 25% и в някои случаи може да достигне дори 90%, а не 5%, както твърди ръководството на социалната мрежа.

Милиардерът, цитиран от Reuters, заяви, че сделката няма да продължи, докато ръководството на Twitter не докаже публично, че спамовите акаунти в мрежата са под 5%.

Според Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ, ако Мъск реши да развали сделката, ще трябва да плати глоба от 1 млрд. долара. Ако инициатор на развалянето е Twitter, тогава той ще получи компенсацията. Срокът за приключване на сделката е 24 октомври.

Коя е най-добрата инвестиционна стратегия според милиардера Илон Мъск

Как да инвестираме успешно? Този въпрос започна да вълнува все повече икономически участници на фона на висока инфлация и икономическат...

Милиардерът, който е собственик на автомобилната компания Tesla, заяви, че един от приоритетите му ще бъде да премахне спамовете от платформата, както и намерението си да отмени замразяването на профила на бившия американски президент Доналд Тръмп и да намали модерацията на платформата.

Мъск поиска да бъдат направени тестове по случайно избрани потребители на Twitter, за да се идентифицират роботите, като посочи, че досега не е видял нито един анализ, показващ, че спамовете са под 5% от базата потребители.

В момента Twitter не изисква потребителите да се регистрират с истинските си имена и изрично разрешава автоматизирани или пародийни профили, както и псевдоними. Забранено е обаче узурпирането на самоличност и разпространението на спамове, а при лъжливи или манипулиращи послания са предвидени наказания за акаунтите, пише БТА.

ОЩЕ: Илон Мъск купува Twitter за 44 милиарда долара

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Кола за кетъринг се бъсна в самолет и се заклещи отдолу (СНИМКА)

Без медицинска помощ за смяна на пола: Американски щат на път да наложи забраната

Ето как Мъск реагира на демографската криза в България (СНИМКИ)

Джо Байдън показа доходите си

"САЩ твърдо подкрепя отбраната на Израел": Лойд Остин предупреди Иран

САЩ с впечатляваща военна поука за Иран след атаката срещу Израел (ВИДЕО)

"Няма да има справедлив съдебен процес": Тръмп видя сериозен проблем със съдия

САЩ: Атаката на Иран беше грандиозен провал

Джо Байдън: Искаме да предотвратим по-нататъшна ескалация в Близкия изток

След смъртта на снимачната площадка: Оръжейникът на филма отнесе ефективна присъда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com