Интернетът във Венецуела е най-бавният в цяла Латинска Америка

4014
Интернетът във Венецуела е най-бавният в цяла Латинска Америка
Снимка: Thinkstock

Венеуела, Боливия и Ел Салвадор имат най-бавната интернет връзка и на двата американски континента, твърди доклад на Икономическата комисия за Латинска Америка и Карибите.

Докладът е категоричен, че към 31 декември 2014 г. Венецуела е страната с най-бавната интернет връзка в цяла Латинска Америка, докато Уругвай, Чили, Бразилия и Мексико са страните с най-бързия достъп до глобалната мрежа в региона.

Съкращават държавния работен ден във Венецуела заради жега

Венецуелските власти приеха във вторник решение да съкратят работното време на държавните служители под 6 часа дневно. Това се прави ...

Обаче е важно да се отбележи, че средната скорост за региона на Южна Америка е само 7,3 мегабайта в секунда, докато средната такава в развитите държави е 32,2 мегабайта в секунда. Това означава, че достъпът до интернет в целия регион е много затруднен като цяло.

Икономическата комисия за Латинска Америка и Карибите отбелязва също така, че доскоро Чили е била страната, в която скоростта на теглене на данни от интернет е най-висока в региона – 8 мегабайта в секунда. Миналата година обаче Уругвай направи голям скок и достигна скорост от 22,6 мегабайта в секунда при теглене на данни, което е сравнимо дори със страни като Испания, Португалия и Великобритания.

Докладът отбелязва също така, че средностатистическият интернет потребител в Южна Америка и Карибите е онлайн около 21,7 часа месечно, като средното ниво за света на месец е 22,8 часа.

Гражданите на САЩ и Европа, от друга страна, прекарват повече време онлайн, отколкото другите хора по света, като съответно прекарват сърфирайки в интернет по 35,9 часа месечно (в САЩ) и 25,1 часа месечно (в Европа).

Венецуела предлага нов вид петрол

Венецуела предложи на страните от ОПЕК плана си за овладяване спада на цените на петрола. Трябва да се създаде нов сорт, получен от сме...

Изп. източници: PanAm Post; ECLAS.

Автор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com