Изгониха тийнейджър от училище заради прегръдка на учителка

29242
Изгониха тийнейджър от училище заради прегръдка на учителка
Снимка: Getty Images / Guliver

17-годишният ученик Сам Макнеър от американския град Дълът, щата Джорджия, бе отстранен за една година от занятия, след като бе овнинен в сексуален тормоз на преподавателка. Както съобщават местните медии, тийнейджърът бил наказан за това, че прегърнал учителката.

Самият ученик обясни действията си с това, че просто искал да окуражи учителката. "Никога не знаеш какво е в душата на човека. Понякога, за да се почувства по-добре, е достатъчно просто да го прегърнеш", казва Сам.

На запис от камерите за наблюдение се вижда как ученикът прегръща учителката, но тя го отблъсква. Според преподавателката, тя и по-рано предупреждавала тийнейджъра, че може да бъде наказан за "прегръдки". Сам обаче твърди, че никога не е получавал такива предупреждения.

Майката на провинилия се младеж Ейприл Макнеър казва, че е възмутена от решението. "Не разбирам защо синът ми е толкова жестоко наказан. Няма нищо престъпно в една обикновена прегръдка. Сега Сам е лишен от възможността да завърши училище навреме и да получи стипендия за колеж", казва жената. Тя възнамерява да оспори решението и дори организира подписка в защита на сина си, за да му бъде позволено да посещава учебните занятия. До сега са се подписали повече от 200 души.

Това не е първият подобен инцидент в САЩ от последната седмица. Шестгодишният първокласник Хънтър Елтън от Кенън сити, щата Колорадо, беше отстранени за няколко дни от училище за "сексуален тормоз" на негова съученичка. Бдителни преподаватели наказаха момчето за това, че целунало ръката на момиченце по време на час.

 

Прегръдката понижава кръвното и стреса

Прегръдката между двама души стимулира отделянето на хормона окситоцин, който е отговорен за щастието и доброто настроение, съобщава БГ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com