Известен политик в САЩ лъсна като сексуален насилник

803
Известен политик в САЩ лъсна като сексуален насилник
Снимка: Getty Images/Guliver

Иск за 1,8 млн. долара внесе във федералния окръжен съд на щата Илинойс мъж, твърдящ, че е бил подлаган на сексуални посегателства от страна на политика Денис Хастърт, съобщи NBC.

Хастърт заемаше поста председател на Камарата на представителите в американския Конгрес в периода 1999-2007 г. Името на ищеца не се оповестява. Той твърди, че когато е бил 14-годишен, е пострадал от действията на Хастър, който по онова време е бил спортен треньор в училище в град Йорквил, щата Илинойс. Впоследствие Хастърт обещал да изплати на потърпевшия сумата от 3,5 млн. долара в замяна на неговото мълчание, но не удържал на думата си. Ищецът твърди, че не е получил цялата сума и настоява за остатъка от 1,8 млн. долара, пише БГНЕС.

Норвегия прави курсове по сексуално превъзпитание за бежанци

За да избегнат случаи на сексуалното насилие над жени кат тези в Кьолн в новогодишната нощ, властите в Норвегия са решили да изпращат к...

В момента бившият председател на Камарата на представителите е обект на друго съдебно дело. През май 2015 той е обвинен, че се е опитал да скрие от властите теглене от сметка на 952 хиляди. долара и че е дал лъжливи обяснения на служители на ФБР. Както заявиха представители на прокуратурата, Хастърт се е нуждаел от парите, тъй като редовно изплащал големи суми като обезщетение на пострадалия от действията му мъж, наречен в делото "човекът А". През октомври 2015 г. Хастърт се признава за виновен за финансови нарушения, а присъдата се очаква на 27 април. Сътрудници на ФБР се заинтересували защо политикът редовно тегли големи суми от сметките си, нарушавайки правилата на банката, но той обяснил, че няма вяра на финансовите институции и искал да има налични пари в брой.

Като председател на Камарата на представителите в Конгреса Хастърт е представлявал Републиканската партия и е бил трети по значимост в държавната йерархия след президента и вицепрезидента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com