Най-старият таблоид в САЩ намалява наполовина своя екип

1819
Най-старият таблоид в САЩ намалява наполовина своя екип
Снимка: Pixabay

„Ню Йорк Дейли Нюз“, таблоидът, известен със своите провокативни заглавия, създаде своя собствена новина, като намали наполовина редакционната си колегия в последното ограничение във вестникарския сектор.

Вестникът, собственост на медийния конгломерат "Тронк", съобщи, че ходът е вследствие на "значителни финансови предизвикателства".

Редакционната колегия ще бъде съкратена с около 50%, тъй като вестникът предприема основно преструктуриране, за да се съсредоточи върху новините, най-вече в областите "престъпност, гражданско правосъдие и обществена отговорност".

Вестник The Guardian вече излиза в таблоиден формат, за да пести пари

Британският вестник The Guardian („Гардиън“) вече излиза в нов, таблоиден формат и с променена глава с прости черни букви к...

"Решенията, взети днес, отразяват реалността на нашия бизнес и необходимостта от адаптиране към непрекъснато променящата се медийна среда", се казва в изявление на редакцията.

Вестникът е известен с някои от най-смелите публикации в индустрията, включително тази от миналата седмица с рисунка на президента Доналд Тръмп, стрелящ в чичо Сам, държейки се за ръка с руския лидер Владимир Путин под заглавие "Открита измяна“.

Но ежедневникът е изправен пред същите финансови проблеми като повечето от вестникарската индустрия.

„Дейли Нюз“ е спечелил 11 награди "Пулицър" от основаването си през 1919 г., включително една миналата година за докладване за полицейска злоупотреба с цел прогонване на бедни жители от домовете им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com