X
 
 

Обвинителите на Тръмп: Той трябва да бъде остранен

1231 3
Обвинителите на Тръмп: Той трябва да бъде остранен
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде отстранен от поста, за да бъде защитена националната сигурност и опазена системата за управление на страната, заявиха седемте конгресмени демократи, които ще представляват Камарата на представителите на съдебния процес в Сената.

Позицията на обвинителите е изложена в публикуван вчера меморандум на сайта на долната камара на американския Конгрес, цитиран от Reuters.

Намеса в изборите в САЩ ли е импийчмънтът на Тръмп?

Адвокатите на президента на САЩ Доналд Тръмп, в отговор на предложение за участие в процеса по импийчмънт, нарекоха обвиненията срещу н...

"Делото срещу президента на САЩ е просто, фактите са неоспорими, а доказателствата убедително установяват, че президентът Тръмп е злоупотребил с правомощията на поста си, за да провокира чуждестранна намеса в избори за своя собствена политическа изгода и в ущърб на американските национални интереси.

Той е загърбил клетвата си да изпълнява вярно законите и е предал общественото доверие. Погрешното поведение на президента Тръмп представлява опасност за нашите демократични процеси, нашата национална сигурност и нашата привързаност към върховенството на закона", заявяват авторите на документа.

След като бил уличен, президентът се е опитал да потули делото чрез възпрепятстване на разследването на Камарата на представителите на неговите злоупотреби. Той трябва да бъде отстранен от поста, заявяват конгресмените. По думите им Конституцията предлага единственото средство срещу толкова груба злоупотреба с президентската власт – отстраняване от поста.

"Единственият оставащ въпрос е дали членовете на Сената ще приемат и изпълнят дълга, възложен им от съставителите на Конституцията и техните конституционни клетви. Историята ще отсъди доколко всеки сенатор се е стремял да бъде над междупартийните разногласия, честно да проучи фактите и да защити Конституцията", подчертават авторите на меморандума.

Обвиненията срещу Тръмп бяха внесени официално в Сената на САЩ

Председателят на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс ще положи клетва пред Горната камара на Конгреса. Той ще председателства процеса по ...

Те призовават Сената да признае Тръмп за виновен, така че сегашният и всеки бъдещ президент да не могат да извършват правонарушения, попадащи под импийчмънт, и да избягват отговорността за деянията си.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  всички кремльовски мастии трябва да бъдат отстранени
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Нема страшно, Боко Тиквата ще помогне на чичо Дончо, нали е от неговата прислуга .
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  никого не можеш да излъжеш, лайнарко, тиквата е московска прислуга и брани тяхните интереси
  : 0 !
Последно в Актуално