Папата е на историческо посещение в Куба

4528
Папата е на историческо посещение в Куба
Снимка: Getty Images/Guliver

Папа Франциск започна първата си визита в Куба с призив към властите на островната държава да бъдат по-отворени към Църквата и Съединените щати, съобщи Франс прес.

При пристигането си в късния следобед на летище "Хосе Марти" в Хавана, Франциск произнесе кратко слово, вдъхновен от устроеното му посрещане:

Папата към италианците: Не отблъсквайте имигрантите

При първото си посещение в град Торино, разположен в индустриална зона от Северна Италия, папа Франциск прикани италианците да не отб...

"Благодаря Ви, Господин президент, за оказаното гостоприемство и топлите думи за добре дошъл, които изказвате от името на правителството и целия кубински народ. И за тези знаци на специално отношение и засвидетелствано уважение от вашия брат Фидел, отбелязвайки 80-годишнината от установяването на дипломатическите ни отношения. Светът се нуждае от помирение. В такава атмосфера изказвам своите благодарности, господин президент!"

По отношение на кубинско-американското сближаване, в което папата изигра решителна роля, Франциск каза, че преговорите са дали пример на целия свят какво значи помиряване, предаде Асошиейтед прес. Франциск включи в приветствията си и Фидел Кастро, с когото вероятно ще се срещне в неделя.

Визитата в Куба е първият етап от осемдневната обиколка, по време на която папата ще посети Вашингтон, Ню Йорк и Филаделфия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com